Και η Καρδίτσα μπορεί να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου

Αυτό ήταν το μήνυμα από τους κολυμβητικούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ 2014 που διεξήχθησαν στην Καρδίτσα 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014. Τους αγώνες διοργανώνει κάθε χρόνο η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) προς τιμήν του αείμνηστου Κώστα Γαλαγάλα που επί σειρά ετών προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του για την πρόοδο της κολύμβησης. Κατά τη φετινή χρονιά οι αγώνες διοργανώθηκαν από κοινού από την κολυμβητική συνεργασία της Α.Κ.Α.Κ. με τον ΑΣΚ Ολυμπιακός.Συμμετείχαν συνολικά 16 κολυμβητικοί σύλλογοι με 411 αθλητές και αθλήτριες. Βρέθηκαν συνολικά στην πόλη της Καρδίτσας πάνω από 1.500 άτομα τα οποία έδωσαν ζωή στον εμπορικό κόσμο που τόσο πολύ την έχει ανάγκη στις μέρες μας.Στην επίσημη έναρξη των αγώνων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφεριάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) κ. Γεώργιος Κατσαρός, o Γενικός Γραμματέας των Μεσογειακών Αγώνων κ. Πανίκος Προκοπίου, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Κ. κ. Τάντος Μιχαήλ , η κ. Γαλαγάλα κ.α.Στο καλωσόρισμα του, ο πρόεδρος της Α.Κ.Α.Κ. κ. Δημήτριος Γκούγκλιας τόνισε την ανάγκη για κατασκευή ενός νέου εθνικού κολυμβητηρίου διαστάσεων 50 μέτρων όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Με την διεξαγωγή αγώνων μεγαλύτερης εμβέλειας και δυναμικής, όπως επισήμανε, η οικονομική ζωή της πόλης θα σημειώσει μεγάλη βελτίωση.Η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα των αθλητικών έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο αντιπεριφεριάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο.Ε. κ. Γεώργιος Κατσαρός ενώ την επίσημη έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.Η ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Α.Κ.Α.Κ. & ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) ΤΙΜΗΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στην τελετή έναρξης αναμνηστικές πλακέτες επιδόθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ο.Ε. κ. Γ. Κατσαρό στιςπρώην πρωταθλήτριες κολύμβησης και παλιές δόξες της Α.Κ.Α.Κ., κ. Ευγενία Δρόσου και κ. Μαρία Φωτοπούλου για την προσφορά τουςστον αθλητισμό, στην καρδιτσιώτικηκολύμβηση και στον σύλλογο. Οι παραπάνω μεγάλες αθλήτριες σήκωσαν ψηλά τη σημαία του συλλόγου στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Τίμησαν επίσης τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος μετέχοντας σε διεθνείς διοργανώσεις κατακτώντας μετάλλια και διακρίσεις.
ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Κοινή ομολογία των φιλοξενούμενων και των επισήμων ήταν ότι η διοργάνωση των αγώνων ήταν η αρτιότερη που έγινε ποτέ σε όλα τα επίπεδα και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από την αίγλη των αγώνων μεγάλων διοργανώσεων. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους εθελοντέςγονείς και αθλητές της αγωνιστικής ομάδας που αφιλοκερδώς δούλεψαν με ζήλο και πάθος, για να αποδείξουν σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι το κολυμβητήριο Καρδίτσας υπάρχει, λειτουργεί και είναι υποχρεωτικό να λειτουργεί. Αυτό το κόσμημα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Όχι μόνο διότι ο νομός απέχει πολύ από το υγρό στοιχείο αλλά και για όλους εκείνους που για θεραπευτικούς λόγους το έχουν ανάγκη. Για τα παιδιά μας που επί σειρά ετών «μετράνε πλακάκια» όπως έλεγε και ο MichalPhelps, προσμένοντας τη διάκριση.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς των αγώνων που χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήταν εύκολη η διοργάνωσή τους.
Οι υποστηρικτές μας ήταν:
Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.)
• Η περιφέρεια Θεσσαλίας
• Το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΩΝΗ
• Το STUDIO φωτογραφίας «ΦΩΣ & ΓΡΑΦΗ»
• Το Ξενοδοχείο KAZARMAlakeresort&spa
• Η Εταιρεία ανυψωτικών μηχανημάτων και ειδικών μεταφορών «ΓΚΟΡΙΛΑΣ»
• ΤοΓυμναστήριο «ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ»
• Ο Μπαλονόκοσμος
• Τα οπτικά Όλγα Αθανασίου
• Το κατάστημα δώρων ΕΝΑΛΛΑΞΙΣ
• Η εταιρεία COMPULANDΕφαρμογές ΠληροφορικήςΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΑΙ……..
Η ανοδική πορεία του συλλόγου σε όλα τα τμήματα συνεχίζεται. Παρά τα πολλά προβλήματα, λόγω της άνισης κατανομής των ωρών του κολυμβητηρίου από τον Δ.Ο.Π.Α.Κ. που έχει σαν αποτέλεσμα τον ασφυκτικό συνωστισμόαγωνιστικών και προαγωνιστικών ομάδων, προς όφελος ανύπαρκτων κολυμβητικά συλλόγων, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακό δείγμα της δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο. Η κολυμβητική συνεργασία της Α.Κ.Α.Κ. και του ΑΣΚ Ολυμπιακός συμμετείχε αγωνιστικά με 35 αθλητές και αθλήτριες υπό τις οδηγίες του προπονητή Κώστα Γκαρνάκη και της προπονήτριας Ρούλας Καραβίδα, κατέκτησε συνολικά 16 μετάλλια, 6 χρυσά, 5 αργυρά και 5 χάλκινα. Τα αποτελέσματα αναλυτικά είναι:
Αντιμησάρη Ιουλία, Χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα μικτή ατομική.
Αντιμησάρη Αναστασία, Χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα ελεύθερο.
Βητοβάρης Ζήσης, Χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο και Χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο.
ΓεροδημητρόςΒάιος, Αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο,Αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερο και Αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο.
Δεμικέλη Αγγελική, Χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πρόσθιο.
Ντανοβασίλης Στέργιος, Αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα πρόσθιο.
Οικονόμου Μαρία, Χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα μικτή ατομική.
Τσαπέρα Χριστιάνα, Χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο, Χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιοκαι Χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο.
Τσαπράζη Ειρήνη, Χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο, Χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα μικτή ατομική και Αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα πεταλούδα.Αξιοσημείωτες διακρίσεις και πάρα πολύ καλούς χρόνους πέτυχαν οι παρακάτω αθλητές του συλλόγου:
Ακρίβου Ζωή, Αντωνίου Ελευθερία, Γιαννακός∆ημήτριος, Γκαβαρδίνας∆ημήτριος, Γωγούλη Βασιλική, Καλογερά Ευαγγελία-Μαρία, Κατσιαβάρα Αριάδνη, Καλούτσα Ευαγγελία, Κελεπούρη Ιωάννα, Κοκκαλάρας Αχιλλέας, Κουτσουμπέης Ελευθέριος, Κροκίδα Αργυρώ, Κωστίκου Φωτεινή, Κωφού Μαρία-Άννα, Μπαμπλέκης Ιωάννης, Ντανοβασίλη Παυλίνα, Παπαλίτσα Βικτώρια, ΠαραθύραΕμμέλεια, Σόφιος Αριστογείτων, Σταμούλης Αντώνιος-Χρήστος, Τζέλλα Βασιλική, Τσούκης Βύρων, Χαλιαμάλιας Αλέξανδρος, Χαραλάμπους Μάριος, Χριπάτσιος Νικόλαος, Ψαρρή Δανάη.Η συνεργασία των συλλόγων της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (ΑΚΑΚ) και του ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καλεί τους γονείς των μικρών παιδιών να μας εμπιστευτούν και να δώσουν την ευκαιρία και στα δικά τους παιδιά να εξοικειωθούν με το νερό, να μάθουν την τεχνική της επίπλευσης και όλων των στυλ, να αποκτήσουν υγιές σώμα, δύναμη, ευλυγισία, ελαστικότητα μυών, να γνωρίσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής, να ψυχαγωγηθούν και να αξιοποιηθούν αγωνιστικά συμμετέχοντας στις προαγωνιστικές και αγωνιστικές ομάδες.
Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας - Και η Καρδίτσα μπορεί να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας - Και η Καρδίτσα μπορεί να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας - Και η Καρδίτσα μπορεί να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας - Και η Καρδίτσα μπορεί να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας - Και η Καρδίτσα μπορεί να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

40 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ!!!

Ιστορικό Ρεκόρ μεταλλίων και επιδόσεων από Α.Κ.Α.Κ. & Α.Σ.Κ. Ολυμπιακό στα ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ 2015 που διεξήχθησαν…

Aγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών «ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΟΣΟΣ 2014»

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας, οι κολυμβητικοί…

Με το δεξί ξεκίνησε η κολυμβητική χρονιά για την Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) & τον ΑΣΚ Ολυμπιακός

Παρά τις αντίξοες συνθήκες προπόνησης της αγωνιστικής ομάδας και του τμήματος τεχνικής κολύμβησης, λόγο της…