1η στη Θεσσαλία – 13η στην Ελλάδα η Α.Κ.Α.Κ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης

Τα κορυφαία αποτελέσματα μιλούν για μας!!! 

Εξαιρετικές εμφανίσεις, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, έκαναν οι 12 αθλητές και αθλήτριες της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης του διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη από 22 έως 25 Ιουλίου 2021, με τη συμμετοχή 37 σωματείων και 580 αθλητών/-τριών. Τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτούς, καθώς κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατατάξουν την Α.Κ.Α.Κ. στην 1η θέση στην Θεσσαλία και στην 13η θέση πανελληνίως (από τη 16η πέρσι), σημειώνοντας εκπληκτικούς χρόνους και επιδόσεις, κατακτώντας 31 ατομικά ρεκόρ, 3 όρια κατηγορίας OPEN, 3 όρια ηλικιακών κατηγοριών με συνολικά 116 βαθμούς και 9 μετάλλια, κάνοντάς μας υπερήφανους!!!

Τα  μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα) και οι 23 συνολικά θέσεις σε οκτάδες είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων των αθλητών/-τριών της ομάδας, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επανεκκίνηση του αθλητισμού και την επανέναρξη των προπονήσεων, καλούνταν να βρουν τον ρυθμό τους και την φυσική τους κατάσταση. Την άρτια προπόνησή τους και την ψυχολογική στήριξη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των ημερών των αγώνων, τις οφείλουν στις προπονήτριες κ. Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου.

Πέρα από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι αθλητές/-τριες στα ατομικά τους αγωνίσματα σημειώνοντας αξιόλογες κολυμβητικές επιδόσεις, ήρθε να προστεθεί η μεγάλη επιτυχία των ομαδικών αγωνισμάτων (σκυταλοδρομίες) με τους Φάνη Βασιλό, Φάνη Γερούκη, Σοφία Τσουκνίδα και Παναγιώτα Φιλίππου που ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση πανελληνίως, στην κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α/Β.                              

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας:

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

 • Τσουκνίδας Βάιος (Άκης), κατηγορία Παίδων : Χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. και μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, 4ος στα 200μ., 5ος  στα 100μ. και 8ος στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Κρανά Δέσποινα, κατηγορία Νεανίδων : 8η στα 400μ., 10η  στα 50μ., 10η  στα 200μ. και 14η  στα 100μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Κρανά Άννα-Μαρία, κατηγορία Κορασίδων : 7η στα 50μ., 11η στα 100μ., 13η στα 200μ. και 11η στα 400μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Καλούτσας Κωνσταντίνος, κατηγορία Παίδων : 16ος στα 50μ. και 22ος στα 100μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Γερούκη Αλεξάνδρα, κατηγορία Κορασίδων : 9η στα 400μ., 10η στα 100μ., 10η στα 200μ. και 14η  στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Βασιλός Θεοφάνης (Φάνης), κατηγορία Παμπαίδων Α : Χρυσό μετάλλιο στα 200μ, χρυσό μετάλλιο στα 400μ., αργυρό μετάλλιο στα 100μ. και χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Γερούκης Θεοφάνης (Φάνης), κατηγορία Παμπαίδων Α : 5ος στα 400μ., 6ος  στα 50μ., 6ος  στα 100μ. και 6ος  στα 200μ. Διπλά Πέδιλα, κατακτώντας και το όριο του αγωνίσματος στην κατηγορία του. Η επίδοσή του στα 400μ. Διπλά πέδιλα αποτελεί και όριο της κατηγορίας OPEN.
 • Τσουκνίδα Σοφία, κατηγορία Παγκορασίδων Α: Αργυρό μετάλλιο στα 100μ., αργυρό μετάλλιο 400μ., 4η  στα 50μ. και 5η στα 200μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Φιλίππου Παναγιώτα (Νάγια), κατηγορία Παγκορασίδων Α : 8η  στα 200μ.,  8η στα  400μ., 14η  στα 100μ. και 21η   στα 50μ. Διπλά Πέδιλα. Η επίδοσή της στα 100μ. Διπλά πέδιλα και στα 400μ. Διπλά πέδιλα αποτελεί και όριο της κατηγορίας OPEN.
 • Ταρλαντέζος Κων/νος, κατηγορία Παμπαίδων Β : Χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Οικονόμου Γεωργία, κατηγορία Παγκορασίδων Β : 9η στα 50μ. Διπλά Πέδιλα, κατακτώντας και το όριο του αγωνίσματος στην κατηγορία της.
 • Τσατσαρώνη Παναγιώτα, κατηγορία Παγκορασίδων Β : 12η στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

 • Χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 Διπλά πέδιλα ΜΙΧ Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α/Β με τους Βασιλό Φάνη, Τσουκνίδα Σοφία, Φιλίππου Νάγια, Γερούκη Φάνη.
 • 7η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ100 Διπλά πέδιλα ΜΙΧ. Παίδων/Κορασίδων με τους Τσουκνίδα Άκη, Καλούτσα Κων/νο, Κρανά Άννα, Γερούκη Αλεξάνδρα.

Θερμά συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές/-τριες μας και τις προπονήτριές τους για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα και τη γενικότερη παρουσία τους στους αγώνες. Η αφοσίωση στους στόχους τους, η αγωνιστικότητα και φιλοπονία τους ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τις επερχόμενες γενιές κολυμβητών του Συλλόγου μας. Οι συνεχόμενες, διαχρονικές και αναγνωρισμένες πανελληνίως επιτυχίες της ομάδας Τεχνικής της Α.Κ.Α.Κ ως αποτέλεσμα επιβράβευσης των κόπων όλων, αθλητών, προπονητών, Διοίκησης και γονέων αποδεικνύουν πως η κολύμβηση της Καρδίτσας μπορεί να στοχεύσει ψηλότερα.

Ευχές για καλύτερη κολυμβητική χρονιά, με πληρότητα προπονήσεων, κολυμβητικών αγώνων και κατ΄επέκταση κολυμβητικών ευκαιριών ανάδειξης των αθλητών/-τριών.

Υγεία σε όλους και δύναμη.

Καλό καλοκαίρι και ραντεβού στις πισίνες 18 Αυγούστου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1st SPRINT Finswimming AKAdemy Cup

  Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτοι αγώνες τεχνικής κολύμβησης 25άρας πισίνας στην Ελλάδα που…

Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης – Ιωαννινα 8-11/2/2024

Με 20 αθλητές και αθλήτριες συνοδευόμενους από την προπονήτριά τους κ. Νατάσα Θώδη συμμετείχε το…

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ 3η ΝΗΡΕΑΔΑ

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καρδίτσας φιλοξένησε και φέτος τους διασυλλογικούς αγώνες «ΝΗΡΕΑΔΑ» που διοργανώθηκαν για…