Κολυμβητικό ζενίθ για την Ειρήνη Τσαπράζη

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοίνωσε τα ονόματα των κολυμβητών που θα απαρτίσουν τις προεθνικές ομάδες για την κολυμβητική περίοδο 2019-2020. Μεταξύ αυτών στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων είναι και η διακεκριμένη αθλήτρια της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (ΑΚΑΚ) Ειρήνη-Αγορίτσα Τσαπράζη, η οποία με τις επιδόσεις της παρέμεινε στην κορυφή του αθλήματος. Με την ανώτερη αυτή κολυμβητική διάκριση, μοναδική για Καρδιτσιώτη αθλητή στην κολύμβηση τα τελευταία χρόνια, η Ειρήνη Τσαπράζη επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των προπονητριών της κ. Ευγενίας Δρόσου και κ. Νατάσσας Θώδη και της ομάδας. Η επιτυχία της έρχεται σε συνέχεια της επιλογής της από την Ομοσπονδία, κατά την διάρκεια της περσινής κολυμβητικής σεζόν, να εκπροσωπήσει τη χώρα διεθνώς και να στελεχώσει την Εθνική ομάδα Παίδων και Κορασίδων στην Πολυεθνή Συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Γκρατς της Αυστρίας στις 13 και 14 Απριλίου 2019. Στην πρώτη της συμμετοχή σε μια τέτοιου είδους διοργάνωση, όπου υπήρξε προσέλευση αθλητών/τριών από 15 χώρες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 4×100 μικτή ομαδική, ενώ οι επιδόσεις της στα ατομικά αγωνίσματα ήταν εξίσου αξιόλογες.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ…

Για τις προσπάθειες τόσων ετών για την αθλήτρια, τις προπονήτριες, την ομάδα και την οικογένειά της. Η συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα αποτελεί το επιστέγασμα της μέχρι σήμερα σκληρής δουλειάς, κόπου και στερήσεων αλλά και εφαλτήριο για την συνέχιση και την ένταση της προσπάθειας και στην φετινή κολυμβητική χρονιά, καθώς οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και ο πήχης του ανταγωνισμού ανεβαίνει. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η Ειρήνη, είναι επίσης μια επιμελής μαθήτρια που κατορθώνει να συνδυάσει άψογα σχολικές και αθλητικές υποχρεώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κλήση της στην Εθνική ομάδα και τις διακρίσεις της, η Ειρήνη δεν έτυχε ανάλογης κολυμβητικής στήριξης από τις αρχές της πόλης μας. Μέχρι σήμερα, το δημοτικό κολυμβητήριο Καρδίτσας δεν της παρείχε τις συνθήκες που απαιτούνται για την σωστή προετοιμασία της. Αναγκαζόταν να κολυμπάει στην ίδια διαδρομή με 8 – 10 αθλητές, ενώ θα έπρεπε να έχει δική της διαδρομή. Ευελπιστούμε η νέα δημοτική αρχή να της δώσει την ευκαιρία να προετοιμάζεται σε καλύτερες συνθήκες προπόνησης.

Η Διοίκηση της ΑΚΑΚ και ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Γκούγκλιας συγχαίρουν την αθλήτρια και τις προπονήτριες για την επιτυχία τους, εύχονται υγεία και καλή επιτυχία για την νέα κολυμβητική χρονιά και υπόσχονται ότι θα παραμείνουν αρωγοί στην μεγάλη αυτή προσπάθεια διάκρισης της αθλήτριας και εξέλιξης του αθλήματος της κολύμβησης στην πόλη μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στους επίλεκτους Κ12 – Κ13 – Κ14 για την αγωνιστική περίοδο 2023-24 οι αθλητές Ανδρέας Μαντές και Σπυριδούλα Ντίκα

Από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώθηκαν τα Κριτήρια επιλογής και οι λίστες του προγράμματος Επιλέκτων…

ΡΕΚΟΡ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΚΑΚ στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ κατηγορία ΟΡΕΝ

Α.Κ.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΡΕΚΟΡ Τεχνικής κολύμβησης Α.Κ.Α.Κ. Κατηγορίας open (50αρα πισίνα)         ΑΝΔΡΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑ…

Βράβευση διακριθέντων αθλητών-αθλητριών της Α.Κ.Α.Κ. περιόδου 2020

Σε μια πολύ σεμνή και επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ανοιχτό χώρο του κυλικείου του…