Ετήσιος χορός, αποκριάτικο ξεφάντωμα και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από ΑΚΑΚ & ΑΣΚ Ολυμπιακό

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στο κέντρο Κέντια, ο ετήσιος χορός, το αποκριάτικο ξεφάντωμα και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (A.K.A.K.) & του ΑΣΚ Ολυμπιακός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σύσσωμοι, διοικητικό συμβούλιο και προπονητές, έκοψαν από κοινού την πίτα και ευχήθηκαν στους παραβρισκόμενους γονείς και αθλητές. Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε μία ετήσια συνδρομή αξίας 200 ευρώ, το κέρδισε ο Γιώργος που δεσμεύτηκε ότι θα το εκμεταλλευτεί για να μάθει κολύμπι.

Στον χαιρετισμό, που απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Γκούγκλιας, τόνισε τα  σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε και ευχαρίστησε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για τις προσπάθειες και τις θυσίες που καταβάλουν καθημερινά για να υπηρετήσουν το άθλημα της κολύμβησης. Στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου που μετά από πολλά χρόνια η Καρδίτσα μπήκε στα μεγάλα σαλόνια της κολύμβησης. Εστίασε επίσης,  στην ανάγκη εξειδίκευσης των προπονητών διότι η κολύμβηση πρέπει να διδάσκεται από εξειδικευμένους προπονητές απόφοιτους της Γυμναστικής Ακαδημίας και με ειδικότητα κολύμβηση. Η ΑΚΑΚ & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός είναι οι μοναδικοί στο χώρο με εξειδικευμένους προπονητές.

Στη συνέχεια έγινε και η βράβευση των αθλητών-τριών που σήκωσαν ψηλά την κολύμβηση της πόλης μας κατά την περσινή περίοδο στα πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης κατηγοριών. Τα αναμνηστικά απένειμε ο πρόεδρος του συλλόγου συνοδευόμενος από τις προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου. Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι:

 • Μπλούφας Μιχαήλ, Τρία (3) χρυσά μετάλλια και τέσσερα (4) πανελλήνια ρεκόρ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης το 2017 καθώς και για την κατάκτηση ενός (1) χρυσού και δύο (2) αργυρών μεταλλίων στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών κλασικής κολύμβησης Βορείου Ελλάδος το 2018.
 • Τσιαπέρα Χριστιάνα, 3η πανελληνιονίκης και χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών κλασικής κολύμβησης το 2017.
 • Δεμικέλη Αγγελική, για την κατάκτηση ενός (1) αργυρού μεταλλίου στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών κλασικής κολύμβησης Βορείου Ελλάδος το 2018.
 • Ζαρκαδούλας Κων/νος, για την κατάκτηση ενός (1) χάλκινου μεταλλίου στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών κλασικής κολύμβησης Βορείου Ελλάδος το 2018.
 • Τσαπράζη Ειρήνη- Αγορίτσα, για την κατάκτηση δύο (2) χάλκινων μεταλλίων στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών κλασικής κολύμβησης Βορείου Ελλάδος το 2018.
 • Τσιαντά Γεωργία, 8η πανελληνιονίκης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών κλασικής κολύμβησης το 2017.
 • Δανιήλ Κυριακή-Χρυσή, , 7η πανελληνιονίκης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης το 2017.
 • Γκούγκλιας Αθανάσιος,για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών κλασικής και τεχνικής κολύμβησης το 2017.
 • Ζαρκαδούλα Άρτεμις, για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών και open κλασικής κολύμβησης το 2017.
 • Καββάλας Αλέξανδρος-Βύρων, για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών κλασικής και τεχνικής κολύμβησης το 2017.
 • Καλούτσα Αριάδνη, για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών κλασικής κολύμβησης το 2017.
 • Κοκκαλάρας Μάριος για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών κλασικής κολύμβησης το 2017.
 • Τσιαπέρα Μαρία, για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών κλασικής κολύμβησης το 2017.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της πρώην προέδρου της Α.Κ.Α.Κ. κυρίας   Παναγιώτας Βρόντου, για την 6ετή προσφορά της από τη θέση της προέδρου καθώς και για την πολυετή προσφορά της ως μέλος του Συλλόγου μέχρι και σήμερα.

Τιμήθηκε επίσης ο Γεράσιμος Λιγνός για την 6η θέση που κατέκτησε στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016 και την κατάκτηση ενός (1) αργυρού και δύο (2) χάλκινων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ του Μεξικό το 2017. Ο Γεράσιμος Λιγνός προπονείται υπό την επίβλεψη του προπονητή του συλλόγου Κώστα Γκαρνάκη και είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρότερους αθλητές-τριες μας.

Σειρά είχε η διασκέδαση. Το κέφι, ο χορός, η καλή διάθεση και η μεγάλη όρεξη για ξεφάντωμα περίσσευαν!!! Η μικροί αθλητές και αθλήτριες που κατέκλυσαν το κέντρο ντύθηκαν τ’αποκριάτικά τους και χόρεψαν στο ρυθμό που έδιναν οι προπονητές της μικρής πισίνας  Νάγια Μαγουλιώτη και Λάμπρος Μπεκιάρης υπό τους ήχους της latin μουσικής. Τη σκυτάλη πήραν οι “μεγάλοι” οι οποίοι χόρεψαν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς  μέχρι το πρωί.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της πόλης μας που πρόσφεραν στους δύσκολους καιρούς δώρα (165 δώρα) τα οποία και κόσμησαν τη λαχειοφόρο μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως οι εγγραφές συνεχίζονται για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με τις χαρές της κολύμβησης, μία από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες για κάθε παιδί, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών της Α.Κ.Α.Κ. & του ΑΣΚ Ολυμπιακός και φυσικά μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει κυρίως την αγάπη και τη φροντίδα για το παιδί. Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 16:00-21:00 καθώς και στις ώρες χρήσης της μικρής πισίνας στο γραφείο της Α.Κ.Α.Κ. Τηλ.:2441074755.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ-ΔΡΟΣΕΙΑ 2024 : 20 ΜΕΤΑΛΛΙΑ- ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Το Σάββατο 18/5/2024 συμμετείχαν η προαγωνιστική ομάδα με 15 αθλητές και αθλήτριες και οι κατηγορίες…

Διεθνής κολυμβητική συνάντηση ΙΒΑΝΩΦΕΙΑ 2024

Έξι αθλητές και αθλήτριες της Α.Κ. Α.Κ με την προπονήτριά τους κ. Ευγενία Δρόσου συμμετείχαν…

1st SPRINT Finswimming AKAdemy Cup

  Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτοι αγώνες τεχνικής κολύμβησης 25άρας πισίνας στην Ελλάδα που…