Τις μέρες αυτές το μυαλό μας είναι στην ομάδα και σε όλα όσα μας προσφέρει…

Την σκέψη μας μονοπωλεί το πιο δυναμικό και πολυπληθές μας τμήμα, η προαγωνιστική ομάδα.  Είναι οι ζωηροί και φασαριόζοι κολυμβητές του τμήματος 7-9 που προπονούνται, διδάσκονται και εμπνέονται από τους πεπειραμένους προπονητές Κώστα Γκαρνάκη και Αλέξανδρο Παπουτσή.

Οι αθλητές μας από 9 ως 11 χρονών, που έχουν περάσει από τις ακαδημίες κολύμβησης, έχουν διδαχθεί όλα τα στυλ και υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους τελειοποιούν την τεχνική τους, μαθαίνουν τους κανόνες του αθλήματος και βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση.

Εκτός από την ενδυνάμωση, η ομάδα δίνει μεγάλη προτεραιότητα στο να λάβουν τα παιδιά τις σωστές αθλητικές βάσεις, για να γίνει η κολύμβηση τρόπος ζωής μέσα από την συχνή άσκηση και τη σωστή διατροφή. Μέλημα των προπονητών είναι οι μικροί κολυμβητές να θέτουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν.

Σημασία για μας έχει η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος. Να διδάξουμε στα παιδιά τον σεβασμό στην προσπάθεια του συναθλητή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ή την ομάδα στην οποία ανήκει. Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε 8 περίπου αγώνες κάθε χρονιά, γεγονός που τους δίνει κίνητρο να προσπαθούν να βελτιώνονται συνεχώς, να αθλούνται συστηματικά και τους εκπαιδεύει για την σωστή ψυχολογική αντιμετώπιση των αγώνων, χωρίς άγχος και φόβο, τους μαθαίνει να αγωνίζονται δίκαια, να ανεξαρτητοποιούνται και να αποκτούν εμπειρίες και φιλίες ζωής.

Χάρη στην άψογη προετοιμασία και τη συστηματική δουλειά, που πραγματοποιείται την φετινή χρονιά στο τμήμα της προαγωνιστικής, οι αθλητές μας σημείωσαν εκπληκτικές επιδόσεις στους αγώνες που συμμετείχαν μέχρι τώρα και ανυπομονούν για την επιστροφή τους στην πισίνα, την συνέχιση της προπόνησης και την συμμετοχή σε αγώνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτείται μετά από 11 χρόνια προσφοράς ο Δημήτρης Γκούγκλιας από πρόεδρος της Α.Κ.Α.Κ.

Στη διάρκεια της ενδεκαετούς (11) θητείας μου στη θέση του Προέδρου της ΑΚΑΚ πάρα τις…

“39α Νιόβεια” – Το Κορυφαίο Κολυμβητικό Γεγονός της Θεσσαλονίκης

Από τέσσερις αθλητές-τριες της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α και Β εκπροσωπήθηκε η Αθλητική Κολυμβητική…

Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο ετήσιος χορός της Α.Κ.Α.Κ.

Σε εγκάρδιο και ενθουσιώδες κλίμα αντάμωσε η αθλητική οικογένεια της Α.Κ.Α.Κ για την ετήσια κοπή…