Τις μέρες αυτές το μυαλό μας είναι στην ομάδα και σε όλα όσα μας προσφέρει…

Την σκέψη μας μονοπωλεί το πιο δυναμικό και πολυπληθές μας τμήμα, η προαγωνιστική ομάδα.  Είναι οι ζωηροί και φασαριόζοι κολυμβητές του τμήματος 7-9 που προπονούνται, διδάσκονται και εμπνέονται από τους πεπειραμένους προπονητές Κώστα Γκαρνάκη και Αλέξανδρο Παπουτσή.

Οι αθλητές μας από 9 ως 11 χρονών, που έχουν περάσει από τις ακαδημίες κολύμβησης, έχουν διδαχθεί όλα τα στυλ και υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους τελειοποιούν την τεχνική τους, μαθαίνουν τους κανόνες του αθλήματος και βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση.

Εκτός από την ενδυνάμωση, η ομάδα δίνει μεγάλη προτεραιότητα στο να λάβουν τα παιδιά τις σωστές αθλητικές βάσεις, για να γίνει η κολύμβηση τρόπος ζωής μέσα από την συχνή άσκηση και τη σωστή διατροφή. Μέλημα των προπονητών είναι οι μικροί κολυμβητές να θέτουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν.

Σημασία για μας έχει η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος. Να διδάξουμε στα παιδιά τον σεβασμό στην προσπάθεια του συναθλητή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ή την ομάδα στην οποία ανήκει. Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε 8 περίπου αγώνες κάθε χρονιά, γεγονός που τους δίνει κίνητρο να προσπαθούν να βελτιώνονται συνεχώς, να αθλούνται συστηματικά και τους εκπαιδεύει για την σωστή ψυχολογική αντιμετώπιση των αγώνων, χωρίς άγχος και φόβο, τους μαθαίνει να αγωνίζονται δίκαια, να ανεξαρτητοποιούνται και να αποκτούν εμπειρίες και φιλίες ζωής.

Χάρη στην άψογη προετοιμασία και τη συστηματική δουλειά, που πραγματοποιείται την φετινή χρονιά στο τμήμα της προαγωνιστικής, οι αθλητές μας σημείωσαν εκπληκτικές επιδόσεις στους αγώνες που συμμετείχαν μέχρι τώρα και ανυπομονούν για την επιστροφή τους στην πισίνα, την συνέχιση της προπόνησης και την συμμετοχή σε αγώνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Τεχνική Κολύμβηση της Α.Κ.Α.Κ. γράφει ιστορία

Εξαιρετικές εμφανίσεις, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, έκαναν οι 12 αθλητές και αθλήτριες της Αθλητικής…

Η ομάδα ΠΟΛΟ της Α.Κ.Α.Κ. στη Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου 2022 η 1η φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης (ΠΟΛΟ) της Γ’…

“ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ JUNIOR 2022”: Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!!!

Στα πλαίσια της αθλητικής κολυμβητικής διοργάνωσης προαγωνιστικών κατηγοριών  ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ 2022 που διοργανώθηκαν από την Αθλητική…