“39α Νιόβεια” – Το Κορυφαίο Κολυμβητικό Γεγονός της Θεσσαλονίκης

Από τέσσερις αθλητές-τριες της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α και Β εκπροσωπήθηκε η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) στα «39α Νιόβεια», αγώνες με διεθνή ακτινοβολία, που διοργανώνονται από την Χ.Α.Ν.Θ και αποτελούν θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε. και της Π.Ε.Κ.Κ.Δ.Μ και διεξήχθησαν το τριήμερο από 7 ως 9 Απριλίου στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Φέτος, συμμετείχαν σε αυτούς 600 αθλητές από 49 συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 Τα «Νιόβεια» είναι αγώνες ενταγμένοι όχι μόνο στο καλεντάρι της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (από το 1989) αλλά και της Παγκόσμιας (WORLD AQUATICS) ενώ οι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες γίνονται με πρόγραμμα των GRAND PRIX.

Οι αθλητές του συλλόγου Γεωργία Οικονόμου, Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, Μιχάλης Μπομπότης και Λάμπρος Τσακάλης, αν και ηλικιακά από τους μικρότερους αθλητές, κατάφεραν αγωνιζόμενοι σε open σειρές, χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό, να σημειώσουν ατομικά ρεκόρ και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Η Γεωργία Οικονόμου με τους εξαιρετικούς της χρόνους κατάφερε να αγωνιστεί και σε 3 τελικούς και να κατακτά την 4η θέση της γενικής κατάταξης στα 50 μέτρα πρόσθιο, την 7η θέση στα 200 πρόσθιο και την 9η θέση στα 100 πρόσθιο (5η με βάση τον τελικό χρόνο της στον μικρό τελικό).

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών-τριών μας:

Γεωργία Οικονόμου: 4η στα 50μ πρόσθιο, 7η στα 200μ. πρόσθιο, 9η στα 100μ. πρόσθιο και 17η στα 200 Μικτή Ατομική.

Μιχάλης Μπομπότης: 30ος στα 50μ. Ελεύθερο, 34ος στα 50μ. πεταλούδα και 38ος στα 100μ. ελεύθερο.

Παναγιώτης Ανδριανόπουλος: 39ος στα 100μ. ύπτιο, 43ος στα 50μ. ύπτιο, 73ος στα 50 μ. ελεύθερο και 87ος στα 100μ. ελεύθερο.

Λάμπρος Τσακάλης: 19ος στα 200μ. πεταλούδα, 20ος στα 400μ. Μικτή Ατομική, 42ος στα 100μ. πεταλούδα και 71ος στα 50μ. ελεύθερο.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Α.Κ.Α.Κ., συγχαίρουν τους αθλητές-αθλήτριες για τις επιδόσεις και την εξαιρετική τους προσπάθεια καθώς και την προπονήτρια της αγωνιστικής ομάδας Ευγενία Δρόσου για τη μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά που κάνει.

Εύχονται με την ευκαιρία των εορτών, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και πολλές επιτυχίες!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτείται μετά από 11 χρόνια προσφοράς ο Δημήτρης Γκούγκλιας από πρόεδρος της Α.Κ.Α.Κ.

Στη διάρκεια της ενδεκαετούς (11) θητείας μου στη θέση του Προέδρου της ΑΚΑΚ πάρα τις…

Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο ετήσιος χορός της Α.Κ.Α.Κ.

Σε εγκάρδιο και ενθουσιώδες κλίμα αντάμωσε η αθλητική οικογένεια της Α.Κ.Α.Κ για την ετήσια κοπή…

19 μετάλλια για την προαγωνιστική ομάδα της Α.Κ.Α.Κ. στους κολυμβητικούς αγώνες “Αντώνης Δρόσος 2022”

Πολύ καλή εμφάνιση του τμήματος της προαγωνιστικής ομάδας της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) στους…