Ο Σύλλογος

akak-kolimvitirio-1-banner

Πληροφορίες για Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία

Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1990 αποτελούμενη από 24 ιδρυτικά μέλη με πρώτο πρόεδρο τον Νικόλαο Ελευθερίου.
Είναι Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα με μοναδικά έσοδα τις συνδρομές των γονέων.
Αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα κολύμβησης:
• Εκμάθηση – εξοικείωση των μικρών παιδιών και πρώτη επαφή με το υγρό στοιχείο στην μικρή πισίνα. Προπονητές οι Ιόλη Μαρζαβού, Αθανάσιος Γκούγκλιας, Κωστής Αγγελίδης και Λάμπρος Μπεκιάρης.
• Προετοιμασία και εξοικείωση με τη μεγάλη πισίνα (Ακαδημίες Κολύμβησης).
• Προαγωνιστική ομάδα κολύμβησης που συμμετέχουν αθλητές ηλικίας 9 μέχρι 12 ετών. Προπονητές Κώστας Γκαρνάκης και Αλέξανδρος Παπουτσής.
• Αγωνιστική Ομάδα κολύμβησης αποτελούμενη από αθλητές ηλικίας άνω των 12 ετών. Προπονήτριες Ευγενία Δρόσου και Νατάσα Θώδη.
• Τμήματα Ενηλίκων. Προπονητής Κώστας Γκαρνάκης.
Συμμετοχές σε Αγώνες:
Οι ακαδημίες και η προαγωνιστική ομάδα συμμετέχει σε αγώνες Πανθεσσαλικού επιπέδου με σημαντικές διακρίσεις με μετάλλια μέχρι σήμερα.

Η Αγωνιστική Ομάδα συμμετέχει σε ημερίδες ορίων με σκοπό τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδας (Θεσσαλονίκη) και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Αθήνα για διακρίσεις και μετάλλια και για την διεκδίκηση του 10% στις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.