Περιμένοντας την “άνοιξη” στη ζωή μας……… ακαδημίες κολύμβησης

Τις μέρες αυτές το μυαλό μας είναι στην ομάδα μας και σε όλα, όσα μας προσφέρει…

…κυρίως για τους μικρούς κολυμβητές των τμημάτων των ακαδημιών (καθημερινά 17:00-18:00). Είναι τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την εκμάθηση κολύμβησης στη μικρή πισίνα, έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο νερό και πλευστική ικανότητα. Διδάχτηκαν χεριές υπτίου και ελευθέρου, έχουν αφήσει πια τη σανίδα, με συνδυαστικές ασκήσεις ολοκλήρωσαν την εκμάθηση τεχνικής στα δύο στυλ κολύμβησης για την απόσταση του μήκους της μικρής πισίνας και κάνουν το μεγάλο βήμα να κολυμπήσουν στη μεγάλη πισίνα. Η αγωνία τους και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος.

Πάντα δίπλα τους βρίσκονται οι έμπειρες και καταρτισμένες προπονήτριές τους, Ευγενία Δρόσου και Νατάσα Θώδη.

Στόχος των ακαδημιών είναι η εκμάθηση των άλλων δύο κολυμβητικών στυλ, του προσθίου και της πεταλούδας, η απόκτηση αντοχής στην κολύμβηση σε όλο το μήκος της μεγάλης πισίνας καθώς και η τελειοποίηση εκκινήσεων από το βατήρα και των στροφών. Με την ολοκλήρωση του επιπέδου αυτού και την συμπλήρωση της ηλικίας των 8 ετών οι κολυμβητές προχωρούν επίπεδο και εντάσσονται στο τμήμα της προ προαγωνιστικής.

Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) επικεντρώνει εδώ και χρόνια την προσοχή της στο τμήμα αυτό. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά απορροφούν γνώσεις και οδηγίες, μαθαίνουν τη σωστή τεχνική, που θα τους ακολουθεί σε όλη την κολυμβητική τους πορεία, αγαπούν την κολύμβηση σαν άθλημα. Ταυτόχρονα, σ’ αυτό το επίπεδο μπορούν να γίνουν τα περισσότερα λάθη από την επιλογή μη ικανών προπονητών, που απογοητεύουν τα παιδιά, δείχνουν λάθος τεχνική ή τα πιέζουν για γρήγορα αποτελέσματα και επιδόσεις. Μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης μας και της φροντίδας για το επίπεδο αυτό είναι και η διοργάνωση, τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια των αγώνων προαγωνιστικών κατηγοριών «ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ», των Γαλαγαλείων Junior, των μοναδικών αγώνων στην Δυτική Θεσσαλία για τις ηλικίες αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με 5 αθλητές και αθλήτριες η Α.Κ.Α.Κ. στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Επιλέκτων της Κ.Ο.Ε.

Μετά την ανακοίνωση της Κ.Ο.Ε. για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Επιλέκτων της Τεχνικής Κολύμβησης, που θα…

Τα αστέρια του τριάθλου της Καρδίτσας ” TRIATHLON STARS TEAM” by A. K. A. K. στον αγώνα ΤΡΙΑΘΛΟΥ και OPEN WATER ALMIRAMAN 2021

Τα αστέρια του τριάθλου της Καρδίτσας ” TRIATHLON STARS TEAM” by A. K. A. K….

Ένα (1) χρυσό και ένα (1) αργυρό μετάλλιο από την Α.Κ.Α.Κ. στο Almira man

Ένα (1) χρυσό και ένα (1) αργυρό μετάλλιο από την Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.)…