Blog Template

Μετά την ανακοίνωση της Κ.Ο.Ε. για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Επιλέκτων της Τεχνικής Κολύμβησης, που θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά, πέντε (5) αθλητές-τριες της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.), η Τσουκνίδα Σοφία, ο Τσουκνίδας Άκης, ο Βασιλός Θεοφάνης, ο Γερούκης Θεοφάνης και ο Ταρλαντέζος Κωνσταντίνος, που κατάφεραν να καταταγούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από την 1η ως την 6η θέση, επελέγησαν να στελεχώσουν το σημαντικό αυτό πρόγραμμα που θα τους δώσει επιπλέον εφόδια και εμπειρίες. Συγκεκριμένα:

 • Τσουκνίδας Άκης, κατηγορία Παίδων : Χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. και μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, 4ος στα 200μ., 5ος  στα 100μ. και 8ος στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Βασιλός Θεοφάνης, κατηγορία Παμπαίδων Α : Χρυσό μετάλλιο στα 200μ, χρυσό μετάλλιο στα 400μ., αργυρό μετάλλιο στα 100μ. και χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Γερούκης Θεοφάνης, κατηγορία Παμπαίδων Α : 5ος στα 400μ., 6ος  στα 50μ., 6ος  στα 100μ. και 6ος  στα 200μ. Διπλά Πέδιλα, κατακτώντας και το όριο του αγωνίσματος στην κατηγορία του. Η επίδοσή του στα 400μ. Διπλά πέδιλα αποτελεί και όριο της κατηγορίας OPEN.
 • Τσουκνίδα Σοφία, κατηγορία Παγκορασίδων Α: Αργυρό μετάλλιο στα 100μ., αργυρό μετάλλιο 400μ., 4η  στα 50μ. και 5η στα 200μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Ταρλαντέζος Κων/νος, κατηγορία Παμπαίδων Β : Χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. Διπλά Πέδιλα αποδεικνύοντας περίτρανα για άλλη μια χρονιά την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή της Α.Κ.Α.Κ. στο συγκεκριμένο άθλημα.

Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα εντάσσονται οι αθλητές και οι αθλήτριες όπου κατά την αγωνιστική περίοδο 2020-21 στις κατηγορίες Π/παίδων – Π/κορασίδων Α-Β, καθώς και στην κατηγορία Παίδων – Κορασίδων, πέτυχαν από 1η έως 6η Πανελλήνια νίκη, σε ένα από τα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου με περηφάνεια συγχαίρουμε τους αθλητές και τις προπονήτριές τους κ. Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου. Τους ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες και στη νέα κολυμβητική χρονιά!!!

 

Τα αστέρια του τριάθλου της Καρδίτσας ” TRIATHLON STARS TEAM” by A. K. A. K. συμμετείχαν στον Παρθενικό τους αγώνα ΤΡΙΑΘΛΟΥ και OPEN WATER ALMIRAMAN 2021 που διεξήχθη στην Κατερίνη το Σάββατο 18 Αυγούστου 2021 με 12 συμμετοχές, καταφέρνοντας να φτάσουν όλοι οι αθλητές στον τερματισμό, κατακτώντας 5 μετάλλια.

Το τμήμα ενηλίκων του Τριάθλου που προπονείτε σε Τρέξιμο, Ποδηλασία και Κολύμβηση υπό την επίβλεψη των προπονητών Γκαρνάκη Κωνσταντίνου και Αγγελίδη Κωνσταντίνου κατάφερε να μετατρέψει ανθρώπους ” της διπλανής πόρτας ” σε Τριαθλητές και να περάσει το μήνυμα ” ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”.

Αναλυτικά οι Συμμετοχές : ALMIRA FAST RACE (750μ Κολύμβηση + 20 Χλμ Ποδηλασία + 5 Χλμ Τρέξιμο).

 1. Νταρακλίτσα Ελένη
 2. Παπαϊωάννου Βιβή
 3. Καρατσιώρη Ελένη
 4. Λιάκου Ελευθερία
 5. Νικολάου Λίλα
 6. Ζαρκαδούλα Άρτεμις
 7. Αναστασίου Γιώργος
 8. Οικονόμου Τόνυ
 9. Σωτηρόπουλος Κων/νος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ OPEN WATER RACE

 1. Ζαρκαδούλα Άρτεμις 5 Χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης
 2. Δημακόπουλος Χρήστος 1 Χιλιόμετρο ανοιχτής θαλάσσης
 3. Ζαχαρής Γεώργιος 1 Χιλιόμετρο ανοιχτής θαλάσσης

Τα μετάλλια κατέκτησαν :

ALMIRA FAST RACE

 1. Ζαρκαδούλα Άρτεμις Αργυρό μετάλλιο γενικής γυναικών
 2. Νικολάου Λίλα Χάλκινο μετάλλιο γενικής γυναικών
 3. Παπαϊωάννου Βιβή Χάλκινο μετάλλιο κατηγοριών κολύμβησης

OPEN WATER RACE

 1. Ζαρκαδούλα Άρτεμις Χρυσό μετάλλιο γενικής γυναικών
 2. Δημακόπουλος Χρήστος Αργυρό μετάλλιο κατηγοριών

Το βασικό συστατικό του TRIATHLON STARS TEAM καθώς και της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) είναι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, χωρίς φόβο μα με πάθος!!!

Συνεχίζεται…….

Ένα (1) χρυσό και ένα (1) αργυρό μετάλλιο από την Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) στο Almira man.

Από την αγωνιστική ομάδα η Άρτεμις Ζαρκαδούλα κατέκτησε το  χρυσό μετάλλιο στα 5 χιλιόμετρα Open Water. Παρθενική εμφάνιση πραγματοποίησε και η ομάδα των Masters της Α.Κ.Α.Κ. με τον Χρήστο Δημακόπουλο να κατακτά το αργυρό μετάλλιο και τον Γιώργο Ζαχαρή να καταλαμβάνει την 4η θέση στο 1 χιλιόμετρο open water.

Ιστορικές οι συμμετοχές του Γιώργου Ζαχαρή και του Χρήστου Δημακόπουλου μιας και αποτελούν τις πρώτες συμμετοχές Masters στην Καρδίτσα και φυσικά το μετάλλιο του Χρήστου Δημακόπουλου είναι το πρώτο μετάλλιο της ομάδας στους Masters!!!

Συγχαρητήρια στο Ζαρκάδι της Καρδίτσας Άρτεμις Ζαρκαδούλα που κατέκτησε την Πρώτη θέση στις γυναίκες στα 5 χιλιόμετρα.

Θερμά συγχαρητήρια και στον προπονητή της ομάδας Κώστα Γκαρνάκη που ανέλαβε όλες τις πρωτοβουλίες και την ευθύνη της προετοιμασίας των αθλητών με αποτέλεσμα η Καρδίτσα να έχει ομάδα Masters!!!

Συγχαρητήρια σε όλους!!! Δια βίου άθληση είναι το σύνθημα της Α.Κ.Α.Κ. Στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και η συμμετοχή στα πανελλήνια πρωταθλήματα.  

 

Τα κορυφαία αποτελέσματα μιλούν για μας!!! 

Εξαιρετικές εμφανίσεις, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, έκαναν οι 12 αθλητές και αθλήτριες της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης του διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη από 22 έως 25 Ιουλίου 2021, με τη συμμετοχή 37 σωματείων και 580 αθλητών/-τριών. Τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτούς, καθώς κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατατάξουν την Α.Κ.Α.Κ. στην 1η θέση στην Θεσσαλία και στην 13η θέση πανελληνίως (από τη 16η πέρσι), σημειώνοντας εκπληκτικούς χρόνους και επιδόσεις, κατακτώντας 31 ατομικά ρεκόρ, 3 όρια κατηγορίας OPEN, 3 όρια ηλικιακών κατηγοριών με συνολικά 116 βαθμούς και 9 μετάλλια, κάνοντάς μας υπερήφανους!!!

Τα  μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα) και οι 23 συνολικά θέσεις σε οκτάδες είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων των αθλητών/-τριών της ομάδας, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επανεκκίνηση του αθλητισμού και την επανέναρξη των προπονήσεων, καλούνταν να βρουν τον ρυθμό τους και την φυσική τους κατάσταση. Την άρτια προπόνησή τους και την ψυχολογική στήριξη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των ημερών των αγώνων, τις οφείλουν στις προπονήτριες κ. Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου.

Πέρα από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι αθλητές/-τριες στα ατομικά τους αγωνίσματα σημειώνοντας αξιόλογες κολυμβητικές επιδόσεις, ήρθε να προστεθεί η μεγάλη επιτυχία των ομαδικών αγωνισμάτων (σκυταλοδρομίες) με τους Φάνη Βασιλό, Φάνη Γερούκη, Σοφία Τσουκνίδα και Παναγιώτα Φιλίππου που ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση πανελληνίως, στην κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α/Β.                              

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας:

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

 • Τσουκνίδας Βάιος (Άκης), κατηγορία Παίδων : Χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. και μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, 4ος στα 200μ., 5ος  στα 100μ. και 8ος στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Κρανά Δέσποινα, κατηγορία Νεανίδων : 8η στα 400μ., 10η  στα 50μ., 10η  στα 200μ. και 14η  στα 100μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Κρανά Άννα-Μαρία, κατηγορία Κορασίδων : 7η στα 50μ., 11η στα 100μ., 13η στα 200μ. και 11η στα 400μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Καλούτσας Κωνσταντίνος, κατηγορία Παίδων : 16ος στα 50μ. και 22ος στα 100μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Γερούκη Αλεξάνδρα, κατηγορία Κορασίδων : 9η στα 400μ., 10η στα 100μ., 10η στα 200μ. και 14η  στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Βασιλός Θεοφάνης (Φάνης), κατηγορία Παμπαίδων Α : Χρυσό μετάλλιο στα 200μ, χρυσό μετάλλιο στα 400μ., αργυρό μετάλλιο στα 100μ. και χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Γερούκης Θεοφάνης (Φάνης), κατηγορία Παμπαίδων Α : 5ος στα 400μ., 6ος  στα 50μ., 6ος  στα 100μ. και 6ος  στα 200μ. Διπλά Πέδιλα, κατακτώντας και το όριο του αγωνίσματος στην κατηγορία του. Η επίδοσή του στα 400μ. Διπλά πέδιλα αποτελεί και όριο της κατηγορίας OPEN.
 • Τσουκνίδα Σοφία, κατηγορία Παγκορασίδων Α: Αργυρό μετάλλιο στα 100μ., αργυρό μετάλλιο 400μ., 4η  στα 50μ. και 5η στα 200μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Φιλίππου Παναγιώτα (Νάγια), κατηγορία Παγκορασίδων Α : 8η  στα 200μ.,  8η στα  400μ., 14η  στα 100μ. και 21η   στα 50μ. Διπλά Πέδιλα. Η επίδοσή της στα 100μ. Διπλά πέδιλα και στα 400μ. Διπλά πέδιλα αποτελεί και όριο της κατηγορίας OPEN.
 • Ταρλαντέζος Κων/νος, κατηγορία Παμπαίδων Β : Χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.
 • Οικονόμου Γεωργία, κατηγορία Παγκορασίδων Β : 9η στα 50μ. Διπλά Πέδιλα, κατακτώντας και το όριο του αγωνίσματος στην κατηγορία της.
 • Τσατσαρώνη Παναγιώτα, κατηγορία Παγκορασίδων Β : 12η στα 50μ. Διπλά Πέδιλα.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

 • Χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 Διπλά πέδιλα ΜΙΧ Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α/Β με τους Βασιλό Φάνη, Τσουκνίδα Σοφία, Φιλίππου Νάγια, Γερούκη Φάνη.
 • 7η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ100 Διπλά πέδιλα ΜΙΧ. Παίδων/Κορασίδων με τους Τσουκνίδα Άκη, Καλούτσα Κων/νο, Κρανά Άννα, Γερούκη Αλεξάνδρα.

Θερμά συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές/-τριες μας και τις προπονήτριές τους για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα και τη γενικότερη παρουσία τους στους αγώνες. Η αφοσίωση στους στόχους τους, η αγωνιστικότητα και φιλοπονία τους ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τις επερχόμενες γενιές κολυμβητών του Συλλόγου μας. Οι συνεχόμενες, διαχρονικές και αναγνωρισμένες πανελληνίως επιτυχίες της ομάδας Τεχνικής της Α.Κ.Α.Κ ως αποτέλεσμα επιβράβευσης των κόπων όλων, αθλητών, προπονητών, Διοίκησης και γονέων αποδεικνύουν πως η κολύμβηση της Καρδίτσας μπορεί να στοχεύσει ψηλότερα.

Ευχές για καλύτερη κολυμβητική χρονιά, με πληρότητα προπονήσεων, κολυμβητικών αγώνων και κατ΄επέκταση κολυμβητικών ευκαιριών ανάδειξης των αθλητών/-τριών.

Υγεία σε όλους και δύναμη.

Καλό καλοκαίρι και ραντεβού στις πισίνες 18 Αυγούστου.

 

Με δώδεκα (12) μετάλλια στις αποσκευές της, με πολλές ατομικές επιδόσεις που αφήνουν υποσχέσεις για μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον, επέστρεψε η προαγωνιστική ομάδα της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) από τους θερινούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών, που έγινε στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Λάρισας το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, με την συμμετοχή όλων των ομάδων της περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πιερίας, έπειτα από 1,5 χρόνο απραξίας λόγω του covid-19. 16 σωματεία και περίπου 390 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στους αγώνες.

Με το σκουφάκι της Α.Κ.Α.Κ. κολύμπησαν συνολικά 24 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησαν δώδεκα (12) μετάλλια, τέσσερα (4) χρυσά, τρία (3) αργυρά και πέντε (5) χάλκινα.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων, ήταν:

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

 • Ανδριανόπουλος Παναγιώτης, 6η θέση στα 50 μ. ύπτιο και 9η θέση στα 100 μ. ύπτιο αγόρια 12 ετών.
 • Ανδριανοπούλου Γεωργία, 6η θέση στα 50 μ. πεταλούδα και 17η θέση στα 50 μ. πρόσθιο, κορίτσια 10 ετών.
 • Βασιλού Νεφέλη, 6η θέση στα 50 μ. πρόσθιο κορίτσια 10 ετών.
 • Δημακόπουλος Κων/νος, 6η θέση στα 50 μ. ελεύθερο και 6η θέση στα 50 μ. ύπτιο, αγόρια 10 ετών.
 • Δημακοπούλου Αγγελίνα, 1η θέση στα 50 μ. ελεύθερο και 7η θέση στα 50 μ. ύπτιο, κορίτσια 9 ετών.
 • Διαμαντή Ιωάννα, 6η θέση στα 50 μ. πεταλούδα και 17η θέση στα 50 μ. ελεύθερο, κορίτσια 11 ετών.
 • Διαμαντή Μαρία, 5η θέση στα 50 μ. πεταλούδα και 10η θέση στα 200 μ. ελεύθερο, κορίτσια 12 ετών.
 • Ζαχαρή Στεφανία, 17η θέση στα 50 μ. ελεύθερο και 17η θέση στα 50 μ. ύπτιο, κορίτσια 10 ετών.
 • Κάσα Ναταλία, 7η θέση στα 50 μ. ύπτιο και 14η θέση στα 50 μ. ελεύθερο, κορίτσια 11 ετών.
 • Μπατζίνας Αντώνιος, 4η θέση στα 100 μ. πεταλούδα, αγόρια 12 ετών.
 • Μπουρουτζήκα Αγνή, 9η θέση στα 50 μ. ύπτιο και 10η θέση στα 100 μ. ύπτιο, κορίτσια 11 ετών.
 • Μπουρουτζήκα Μαρία, 7η θέση στα 100 μ. πρόσθιο και 13η θέση στα 50 μ. πρόσθιο κορίτσια 11 ετών.
 • Ντίκα Σπυριδούλα, 1η θέση στα 50 μ. πρόσθιο και 1η θέση στα 100 μ. πρόσθιο κορίτσια 10 ετών.
 • Οικονόμου Αικατερίνη-Ζωή, 3η θέση στα 50 μ. ύπτιο και 3η θέση στα 100 μ. ύπτιο, κορίτσια 12 ετών.
 • Οικονόμου Βασιλική-Ζωή, 2η θέση στα 50 μ. πρόσθιο και 3η θέση στα 50 μ. ύπτιο, κορίτσια 9 ετών.
 • Οικονόμου Γεωργία, 2η θέση στα 50 μ. πρόσθιο και 2η θέση στα 100 μ. πρόσθιο, κορίτσια 12 ετών.
 • Συλεούνη Γεωργία, 11η θέση στα 50 μ. ελεύθερο και 20η θέση στα 50 μ. ύπτιο, κορίτσια 9 ετών.
 • Ταρλαντέζος Κων/νος, 1η θέση στα 100 μ. πεταλούδα και 6η θέση στα 50 μ. πεταλούδα, αγόρια 12 ετών.
 • Ταρλαντέζος Νικόλαος, 5η θέση στα 50 μ. πεταλούδα και  20η θέση στα 50 μ. ελεύθερο, αγόρια 10 ετών.
 • Τζέλλα Άννα, 19η θέση στα 50 μ. ύπτιο και 31η θέση στα 50 μ. ελεύθερο, κορίτσια 11 ετών.
 • Τσατσαρώνη Αικατερίνη, 12η θέση στα 50 μ. πρόσθιο και 41η θέση στα 50 μ. ύπτιο, κορίτσια 9 ετών.
 • Τσατσαρώνη Παναγιώτα, 5η θέση στα 50 μ. πρόσθιο και 6η θέση στα 100 μ. πρόσθιο κορίτσια 12 ετών.
 • Χαλιαμάλιας Μάριος-Χρυσός, 7η θέση στα 200 μ. ελεύθερο και 7η θέση στα 50 μ. πεταλούδα, αγόρια 12 ετών.
 • Χατζή Βασιλική, 24η θέση στα 50 μ. ελεύθερο και 38η θέση στα 50 μ. ύπτιο, κορίτσια 9 ετών.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

 • 5η θέση στα 4Χ50μ. ελεύθερο κορίτσια 11 ετών (Μπουρουτζήκα Μαρία, Μπουρουτζήκα Αγνή, Διαμαντή Ιωάννα, Κάσα Ναταλία).
 • 4η θέση στα 4Χ50μ. ελεύθερο κορίτσια 10 ετών (Ντίκα Σπυριδούλα, Βασιλού Νεφέλη, Ανδριανοπούλου Γεωργία, Ζαχαρή Στεφανία).
 • 4η θέση στα 4Χ50μ. ελεύθερο κορίτσια 9 ετών (Δημακοπούλου Αγγελίνα, Συλεούνη Γεωργία, Οικονόμου Βασιλική- Ζωή, Χατζή Βασιλική).
 • 5η θέση στα 4Χ100μ. ελεύθερο κορίτσια 12 ετών (Οικονόμου Γεωργία, Οικονόμου Αικατερίνη –Ζωή, Διαμαντή Μαρία, Τσατσαρώνη Παναγιώτα).
 • 3η θέση στα 4Χ50μ. μικτή ομαδική κορίτσια 12 ετών (Οικονόμου Αικατερίνη –Ζωή , Τσατσαρώνη Παναγιώτα, Οικονόμου Γεωργία, Διαμαντή Μαρία).
 • 5η θέση στα 4Χ50μ. μικτή ομαδική κορίτσια 11 ετών (Μπουρουτζήκα Αγνή, Μπουρουτζήκα Μαρία,  Διαμαντή Ιωάννα, Κάσα Ναταλία).
 • 4η θέση στα 4Χ50μ. μικτή ομαδική κορίτσια 10 ετών (Ζαχαρή Στεφανία, Ντίκα Σπυριδούλα, Βασιλού Νεφέλη, Ανδριανοπούλου Γεωργία).
 • 3η θέση στα 4Χ50μ. μικτή ομαδική κορίτσια 9 ετών (Συλεούνη Γεωργία, Οικονόμου Βασιλική- Ζωή, Δημακοπούλου Αγγελίνα,  Χατζή Βασιλική).

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να εκπροσωπήσουν επάξια, για άλλη μια φορά τον σύλλογο, τους γονείς για την αμέριστη συμπαράσταση και στην προπονητική ομάδα που αποτελείται από τους Κώστα Γκαρνάκη, και Αλέξανδρο Παπουτσή. Η προσπάθεια είναι αξιέπαινη στην εποχή που ζούμε καθόσον λόγω της πανδημίας, η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας ξεκίνησε μετά τις 10 Μαΐου 2021, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Δ.Σ. της Α.Κ.Α.Κ. καλεί τους γονείς των μικρών παιδιών να την εμπιστευτούν και να δώσουν την ευκαιρία και στα δικά τους παιδιά να εξοικειωθούν με το νερό, να μάθουν την τεχνική της επίπλευσης και όλων των στυλ, να αποκτήσουν υγιές σώμα, δύναμη, ευλυγισία, ελαστικότητα μυών, να γνωρίσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής, να ψυχαγωγηθούν και να αξιοποιηθούν αγωνιστικά συμμετέχοντας στις αγωνιστικές και προαγωνιστικές ομάδες του Συλλόγου.


Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά από 16:00-21:00 στα γραφεία της ΑΚΑΚ που βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του κολυμβητηρίου. Τηλέφωνα: 24410 74755. Ιστοσελίδες: www.akak.gr και https://www.facebook.com/akakarditsa.

 

Από 9 ως 12 Ιουνίου 2021 τα μάτια όλης της κολυμβητικής Ελλάδας ήταν στραμμένα στη Θεσσαλονίκη και στο 90ο Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών που διεξήχθη στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Επιτυχημένες ήταν οι εμφανίσεις των δύο αθλητριών της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ).

Η Ειρήνη Τσαπράζη στην κατηγορία των Νεανίδων και η Αγγελική Δεμικέλη στην κατηγορία Κορασίδων, που φέτος αγωνίζεται με υποσχετική ενός έτους στο Νηρέα Χαλανδρίου, συνοδευόμενες από την προπονήτρια κ. Ευγενία Δρόσου έλαβαν μέρος στην διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 430 αθλητές από 71 ελληνικά σωματεία.

Χάρη στην υψηλού επιπέδου προπόνηση και την αγωνιστικότητά τους σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις, που τις κατατάσσουν για άλλη μια φορά στις κορυφαίες αθλήτριες των αγωνισμάτων τους και μας γεμίζουν ελπίδες για διακρίσεις στους αγώνες που ακολουθούν.  

Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας!!!

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου για δεύτερη συνεχόμενη δύσκολη χρονιά καλούνται να αντλήσουν δύναμη και πίστη και να ριχτούν από τη Δευτέρα σε μία από τις πιο απαιτητικές μάχες της ζωής τους, αυτές των Πανελληνίων Εξετάσεων, έχοντας στήριγμά τους τις ευχές των οικογενειών τους, των δασκάλων και των φίλων τους.

Η κολυμβητική οικογένεια της Α.Κ.Α.Κ εύχεται στους αθλητές της, που διαγωνίζονται φέτος, να επιτύχουν τους στόχους τους και τους θυμίζουμε ότι είμαστε κοντά τους και τους καμαρώνουμε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων, αφού αυτές είναι μόνο ένα πρώτο βήμα σε μια μακρά πορεία, η αφετηρία νέων στόχων και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών.

Η πραγματική μας ευχή σε όλους τους υποψηφίους είναι να μην πάψουν ποτέ να αγωνίζονται, να πασχίζουν για το παρόν και το μέλλον τους, να εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους και να μην ξεχάσουν ποτέ τα όνειρά τους.

Καλή επιτυχία και καλή  δύναμη!!!

Με δώδεκα αθλητές και αθλήτριες εκπροσωπήθηκε η  Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) στους πρώτους αγώνες ορίων που έγιναν στη Λάρισα το περασμένο Σάββατο 24/4 μετά την επανεκκίνηση του αθλήματος της κολύμβησης ύστερα από πεντάμηνη αποχή. Η ημερίδα αποτελεί το πρώτο αναγνωριστικό τεστ των κολυμβητών μετά από την  πολύμηνη απουσία και οι επιδόσεις, που σημείωσαν οι αθλητές μας κατά τη διάρκειά της, ήταν ανέλπιστα καλές, χάρη στην εντατική και στοχευμένη προπόνηση στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα αλλά και στην ατομική προσπάθεια των αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια της διακοπής των προπονήσεων. Τους αθλητές/τριες συνόδευσε η προπονήτρια του Συλλόγου Ευγενία Δρόσου.

Με την ελπίδα ότι τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω και ενθουσιασμό για την συνέχεια, οι κολυμβητές της Α.Κ.Α.Κ συνεχίζουν την προετοιμασία για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν .

Ο πρόεδρος, Δημήτριος Γκούγκλιας, η Διοίκηση, οι προπονητές και οι αθλητές της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) εύχονται σε όλους χρόνια πολλά με Υγεία και Δύναμη.

Πριν καλά καλά αρχίσει η νέα κολυμβητική χρονιά και στο πλαίσιο της πρώτης ημερίδας ορίων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) που έγινε στο Βόλο, στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, το Σάββατο 24/10/2020 τρεις αθλητές και αθλήτριες της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.), η Ειρήνη Τσαπράζη στην κατηγορία Νεανίδων, η Αλεξάνδρα Γερούκη στην κατηγορία Παγκορασίδων Α και ο Θεοφάνης Βασιλός στην κατηγορία Παμπαίδων Β «έπιασαν» ήδη τα όρια συμμετοχής για 8 αγωνίσματα του Χειμερινού Πρωταθλήματος, ενώ και οι άλλοι 7 αθλητές και αθλήτριες, οι: Δέσποινα Κρανά, Άκης Τσουκνίδας, Άννα Κρανά, Κωνσταντίνος Καλούτσας, Παναγιώτα Φιλίππου, Μαριάνα Δημακοπούλου και Θεοφάνης Γερούκης σημείωσαν ατομικά ρεκόρ και εξαιρετικές επιδόσεις πολύ κοντά στα όρια.

Τρία όρια  εξασφάλισε και η αθλήτρια της Α.Κ.Α.Κ. Αγγελική Δεμικέλη στην κατηγορία Κορασίδων που φέτος θα αγωνίζεται με υποσχετική μεταγραφή με το σκουφάκι του Νηρέα Χαλανδρίου, την ισχυρότερη ομάδα των Βορείων Προαστίων της Αττικής.

Η εν λόγω ημερίδα αποτέλεσε το πρώτο τεστ και την πρώτη επίσημη κούρσα της χρονιάς. Σύμφωνα με τις προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας κ. Ευγενία Δροσου και Νατάσα Θώδη, που συνόδευσαν τους αθλητές, όλοι απέδωσαν ικανοποιητικά, συνυπολογίζοντας τη μεγάλη δυσκολία της διοργάνωσης, καθώς το πρόγραμμα ήταν πιεστικό και τα πρωτόκολλα πολύ αυστηρά, αλλά και την ελλιπή προετοιμασία των αθλητών μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, λόγω της θεομηνίας που έπληξε την πόλη μας και οδήγησε στη μη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.