Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για την Α.Κ.Α.Κ. & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Κατηγοριών Βορείου Ελλάδας

Για ακόμη μία χρονιά  η πορεία της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) & του ΑΣΚ Ολυμπιακός ήταν ανοδική, στους , που πραγματοποιήθηκαν από Παρασκευή (22/2) έως και Κυριακή (24/2) στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Σε μια πραγματική γιορτή της κολύμβησης, με τη συμμετοχή 700 περίπου αθλητών και αθλητριών από 58 Σωματεία, την Α.Κ.Α.Κ. & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό εκπροσώπησαν επάξια πέντε (5) αθλητές και αθλήτριες. Οι εμπειρίες που απέκτησαν οι νεαροί μας αθλητές και αθλήτριες θα τους συνοδεύουν μια ζωή. Ο Σύλλογος πανηγύρισε έξι (6) μετάλλια, ανάμεσα τους δύο (2) χρυσά, τρία (3) αργυρά και ένα (1) χάλκινο.

 Οι προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου  είδαν όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριές τους να κάνουν ατομικά ρεκόρ, να βελτιώνουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να μοιράζουν πολλές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας. Κρίνοντας τα αποτελέσματα, γίνεται αντιληπτό  ότι η ομάδα μας “φλέρταρε”  και με ακόμη περισσότερες επιτυχίες καθώς είχε ακόμη τρείς 8αδες, που σημαίνει ότι τα μετάλλια χάθηκαν στις λεπτομέρειες.

Η Α.Κ.Α.Κ. & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός εκπροσωπούν επάξια και διαχρονικά την Καρδίτσα, σε αγώνες υψηλού επιπέδου διότι έχουν αγωνιστικό σχεδιασμό και εξειδικευμένη προπονητική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια η κολύμβηση της πόλης μας έχει επιδείξει ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο. Στόχος μας δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της κολύμβησης της πόλης μας μέσα από άκρως παιδαγωγικά μέσα. Η Α.Κ.Α.Κ. & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός ανεβαίνουν σιγά-σιγά επίπεδο και οδηγούν όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες στις επιτυχίες, στην κατάκτηση θέσεων στο βάθρο και στην απόκτηση εμπειριών από τη συμμετοχή τους σε μεγάλους αγώνες.

Αναλυτικά οι συμμετοχές και οι επιδόσεις των κολυμβητών μας:

  • Δεμικέλη Αγγελική, αργυρό μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο, αργυρό μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ στα 200μ. πρόσθιο και χάλκινο μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ στα 50μ. πρόσθιο.
  • Ζαρκαδούλας Κωνσταντίνος, 9η θέση στα 50μ. ύπτιο και 10η θέση στα 100μ. ύπτιο.
  • Κρανά Δέσποινα-Ειρήνη, 16η θέση και ατομικό ρεκόρ στα 50μ. πρόσθιο.
  • Κωφού Μαριάνα, 4η θέση στα 800μ. ελεύθερο, 5η θέση και ατομικό ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο και 7η θέση και στα 400μ. μικτή ατομική.
  • Τσαπράζη Ειρήνη, χρυσό μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο, χρυσό μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο και αργυρό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την υπέροχη προσπάθεια. Μας κάνατε υπερήφανους. Συγχαρητήρια και στις προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου για την επιστημονική και επαγγελματική δουλειά που κάνουν στο σύλλογο. Φυσικά, για να υπάρχει η αγωνιστική ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν τα ανάλογα τμήματα υποδομής ξεκινώντας από τη μικρή πισίνα μέχρι και την προαγωνιστική ομάδα που και φέτος μας κάνει υπερήφανους. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των παιδιών, που στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, στηρίζουν τα παιδιά τους στο δύσβατο μονοπάτι του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού.

Τα Δ.Σ. της Α.Κ.Α.Κ. και του ΑΣΚ Ολυμπιακός καλούν τους γονείς των μικρών παιδιών να τους εμπιστευτούν και να δώσουν την ευκαιρία και στα  παιδιά τους να εξοικειωθούν με το νερό, να μάθουν την τεχνική της επίπλευσης και όλων των στυλ, να αποκτήσουν υγιές σώμα, δύναμη, ευλυγισία, ελαστικότητα μυών, να γνωρίσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής, να ψυχαγωγηθούν και να αξιοποιηθούν αγωνιστικά συμμετέχοντας στις αγωνιστικές και προαγωνιστικές ομάδες του Συλλόγου.
Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά από 16:00-21:00 στο γραφείο της ΑΚΑΚ & του ΑΣΚ Ολυμπιακός που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του κολυμβητηρίου. Τηλέφωνο: 24410 74755, Ιστοσελίδες: www.akak.gr  και https://www.facebook.com/akakarditsa

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνής κολυμβητική συνάντηση ΙΒΑΝΩΦΕΙΑ 2024

Έξι αθλητές και αθλήτριες της Α.Κ. Α.Κ με την προπονήτριά τους κ. Ευγενία Δρόσου συμμετείχαν…

1st SPRINT Finswimming AKAdemy Cup

  Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτοι αγώνες τεχνικής κολύμβησης 25άρας πισίνας στην Ελλάδα που…

Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης – Ιωαννινα 8-11/2/2024

Με 20 αθλητές και αθλήτριες συνοδευόμενους από την προπονήτριά τους κ. Νατάσα Θώδη συμμετείχε το…