Η Α.Κ.Α.Κ. & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός θριάμβευσαν στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Βορείου Ελλάδος

Εξαιρετική για ακόμη μία χρονιά ήταν η παρουσία της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) & του ΑΣΚ Ολυμπιακός στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Κατηγοριών Βορείου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν από Παρασκευή (09/2) έως και Κυριακή (11/2) στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, σε μια πραγματική γιορτή της κολύμβησης, με τη συμμετοχή 692 αθλητών και αθλητριών από 56 Σωματεία. Την Καρδίτσα και φέτος εκπροσώπησαν επάξια εννέα (9) αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου. Οι εμπειρίες που απέκτησαν οι νεαροί μας αθλητές και αθλήτριες θα τους συνοδεύουν  μια ζωή.

Την περσινή περίοδο, η συγκομιδή μας απ’ τους αντίστοιχους αγώνες (μόνο από τους αθλητές που άνηκαν στο σύλλογο) ήταν δύο (2) αργυρά μετάλλια και ένα (1) χάλκινο. Φέτος ο σύλλογος πανηγύρισε επτά (7) μετάλλια, ανάμεσα τους ένα (1) χρυσό, τρία (3) αργυρά και τρία (3) χάλκινα, ενώ  ο Μιχάλης Μπλούφας με την επίδοση που έκανε στα 200μ. μεικτή ατομική, κατέρριψε ρεκόρ που διαρκούσε για 30 ολόκληρα χρόνια στην κατηγορία παμπαίδων Β.

Οι προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου  είδαν όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριές τους να κάνουν ατομικά ρεκόρ, να βελτιώνουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να μοιράζουν πολλές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας. Κρίνοντας τα αποτελέσματα, γίνεται αντιληπτό  ότι η ομάδα μας “φλέρταρε”  και με ακόμη περισσότερες επιτυχίες καθώς είχε ακόμη πέντε (5) 4ες θέσεις, που σημαίνει ότι τα μετάλλια χάθηκαν στις λεπτομέρειες.

Η Α.Κ.Α.Κ. & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Καρδίτσας σε αγώνες υψηλού επιπέδου που έχουν αγωνιστικό σχεδιασμό και εξειδικευμένη προπονητική ομάδα στην κολύμβηση και μάλιστα με ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο. Στόχος μας δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της κολύμβησης της πόλης μας μέσα από άκρως παιδαγωγικά μέσα. Η Α.Κ.Α.Κ. & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός ανεβαίνουν σιγά-σιγά επίπεδο και οδηγούν όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες στις επιτυχίες, στην κατάκτηση θέσεων στο βάθρο και στην απόκτηση εμπειριών από τη συμμετοχή τους σε μεγάλους αγώνες.

Αναλυτικά οι συμμετοχές και οι επιδόσεις των κολυμβητών μας:

  • Δανιήλ Κυριακή-Χρυσή, 28η θέση στα 50μ. ύπτιο και 39η θέση στα 50μ. πεταλούδα κορασίδων
  • Δεμικέλη Αγγελική-Ειρήνη, αργυρό μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο, 4η θέση στα 200μ. πρόσθιο και 5η θέση στα 100μ. πρόσθιο παγκορασίδων Β.
  • Ζαρκαδούλας Κων/νος, χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, 4η θέση στα 50μ. ύπτιο και 6η θέση στα 50μ. ύπτιο  παμπαίδων Β.
  • Καλούτσα Αριάδνη, 14η θέση στα 50μ. πεταλούδα παγκορασίδων Α.
  • Μπλούφας Μιχαήλ, χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική, αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο και αργυρό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα παμπαίδων Β.
  • Τσαπράζη Ειρήνη – Αγορίτσα, χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο και 4η θέση στα 50μ. ύπτιο (όριο κατηγορίας open) παγκορασίδων Α.
  • Τσιαντά Γεωργία, 6η θέση στα 400μ. μικτή ατομική, 11η θέση στα 800μ. ελεύθερο και 13η θέση στα 400μ. ελεύθερο κορασίδων.
  • Τσιαπέρα Μαρία, 19η θέση στα 50μ. πεταλούδα κορασίδων.
  • Τσιαπέρα Χριστιάνα, 4η θέση στα 100μ. ύπτιο, 4η θέση  στα 200μ. ύπτιο και 6η θέση στα 50μ. ύπτιο παγκορασίδων Α. Και στα τρία αγωνίσματα κατέκτησε τα όρια της κατηγορίας open.
  • Μπλούφας Σωτήριος, 5η θέση στα 50μ. πρόσθιο (όριο κατηγορίας open) και 9η θέση στα 50μ. πεταλούδα παίδων. Ο Σωτήρης αγωνίζεται με το σκουφάκι των Δελφινιών Πτολεμαΐδας αλλά προπονείται στο σύλλογό μας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την υπέροχη προσπάθεια. Μας κάνατε υπερήφανους!!! Συγχαρητήρια και στις προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου για την επιστημονική και επαγγελματική δουλειά που κάνουν στο σύλλογο. Φυσικά, για να υπάρχει η αγωνιστική ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν τα ανάλογα τμήματα υποδομής ξεκινώντας από τη μικρή πισίνα μέχρι και την προαγωνιστική ομάδα που και φέτος μας κάνει υπερήφανους. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των παιδιών, που στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, στηρίζουν τα παιδιά τους στο δύσβατο μονοπάτι του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ-ΔΡΟΣΕΙΑ 2024 : 20 ΜΕΤΑΛΛΙΑ- ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Το Σάββατο 18/5/2024 συμμετείχαν η προαγωνιστική ομάδα με 15 αθλητές και αθλήτριες και οι κατηγορίες…

Διεθνής κολυμβητική συνάντηση ΙΒΑΝΩΦΕΙΑ 2024

Έξι αθλητές και αθλήτριες της Α.Κ. Α.Κ με την προπονήτριά τους κ. Ευγενία Δρόσου συμμετείχαν…

1st SPRINT Finswimming AKAdemy Cup

  Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτοι αγώνες τεχνικής κολύμβησης 25άρας πισίνας στην Ελλάδα που…