Η Α.Κ.Α.Κ. μοναδική εκπρόσωπος σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης

Μετά τα 7 Πανελλήνια Μετάλλια στο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης και την απόδειξη της αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (ΑΚΑΚ) στο άθλημα ήρθαν να προστεθούν και οι μεγάλες επιτυχίες στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα Κλασσικής Κολύμβησης πιστοποιώντας πια περίτρανα το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων της ΑΚΑΚ και του ΑΣΚ Ολυμπιακος.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων που διεξήχθη από τις 11 ως τις 14 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν δύο αθλήτριες του συλλόγου μας η Ειρήνη Τσαπράζη και η Αριάδνη Καλούτσα. Η Αριάδνη πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση στα 50μ. πεταλούδα ενώ η Ειρήνη Τσαπράζη, αθλήτρια την οποία έχει καλέσει η Εθνική ομάδα, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Πολυεθνείς Αγώνες Νέων στο Γκρατς της Αυστρίας και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Μικτής Ομαδικής, αναδείχθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αργυρή Πανελληνιονίκης στα 100 μ. ύπτιο και χάλκινη Πανελληνιονίκης στα 50μ. ύπτιο. Με τις επιδόσεις της αυτές η αθλήτριά μας εξασφάλισε το πριμ εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δικαίωσε για άλλη μια φορά την επιλογή της στην Εθνική Ομάδα.

Ακολούθησε στο Βόλο από τις 16 ως τις 19 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α με τις ομάδες μας να εκπροσωπούνται από τους Αγγελική Δεμικέλη, Κωνσταντίνο Ζαρκαδούλα και Δέσποινα Κρανά. Και στην κατηγορία αυτή οι αθλητές μας σημείωσαν εκπληκτικές επιδόσεις και χρόνους και κατάφεραν : η Αγγελική Δεμικέλη να λάβει την 6η θέση πανελληνίως στα 50μ. πρόσθιο, τη 10η θέση στα 100μ. πρόσθιο και τη 10η θέση στα 200μ. πρόσθιο δείχνοντας για άλλη μια χρονιά την κλάση της κρατώντας τη θέση της στην κορυφαία οχτάδα του αγωνίσματος. Σε αξιόλογες θέσεις τερμάτισαν και ο Κωνσταντίνος Ζαρκαδούλας καταλαμβάνοντας την 20η θέση στα 50μ. ύπτιο και η Δέσποινα Κρανά την 31η θέση στα 50μ. πρόσθιο, την 36η θέση στα 100μ. Πρόσθιο και την 38η θέση στα 200μ. πρόσθιο ανάμεσα σε δεκάδες κορυφαίους αθλητές από όλη τη χώρα.

Τέλος στο Βόλο από 20 ως 22 Ιουλίου αγωνίστηκαν οι Παμπαίδες και Παγκορασίδες Β και τις ομάδες μας εκπροσώπησαν οι Μαρία-Άννα Κωφού, Άννα Κρανά και Άκης Τσουκνίδας. Οι μικρότεροι της αγωνιστικής κατηγορίας ακολούθησαν τις επιτυχίες των μεγαλυτέρων και έλαβαν : η Μαρία Αννα Κωφού την 15η θέση στα 800μ. ελεύθερο, την 18η θέση στα 400μ. ελεύθερο και την 27η θέση στα 400μ. Μικτής Ατομικής , η Άννα Κρανά την 24η θέση στα 800μ. ελεύθερο και την 33η θέση στα 400μ. ελεύθερο και ο Άκης Τσουκνίδας την 39η θέση στα 50μ. ύπτιο.

Οι ομάδες ΑΚΑΚ και ΑΣΚ Ολυμπιακός είναι οι μοναδικές ομάδες στην πόλη που αθλητές τους συμμετείχαν τόσο στο Πρωτάθλημα Τεχνικής όσο και στα Πρωταθλήματα Κλασσικής Κολύμβησης. Κατακτώντας συνολικά 9 Πανελλήνια Μετάλλια και θέσεις στους τελικούς έκαναν σαφές ότι η συστηματική δουλειά των προπονητριών της αγωνιστικής ομάδας Ευγενίας Δρόσου και Νατάσσας Θώδη αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Έχοντας δύσκολες συνθήκες, λίγο χώρο συγκριτικά με το πλήθος των αθλητών και περιορισμένο χρόνο, πολλές όμως γνώσεις, όρεξη για δουλειά και προσφορά στο άθλημα και τους αθλητές, πείσμα και αφοσίωση, έφτασαν στο επίπεδο να συναγωνίζονται σε βαθμολογία ομάδες με μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και μακράν καλύτερες υποδομές, και για το λόγο αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια και αναγνώριση από όλη την κολυμβητική κοινότητα της πόλης και τους φορείς, στη στήριξη των οποίων αποβλέπουν οι ομάδες μας προκειμένου η αξιόλογη δουλειά που γίνεται να συνεχιστεί και στο μέλλον προς όφελος των αθλητών της πόλης και του αθλήματος της κολύμβησης.

Οι 67 βαθμοί που κατέκτησε ο Σύλλογος στην κλασική και οι 54 στην τεχνική κολύμβηση, τον κατατάσσει στους κορυφαίους Συλλόγους τις Θεσσαλίας και πρώτο με διαφορά στην πόλη μας. Παρ’ όλες τις πρωτιές, η κατανομή των διαδρομών στο κολυμβητήριο της Καρδίτσας, μέχρι σήμερα, δεν γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των προσπαθειών του Συλλόγου και των αθλητών μας για υγιή ανάπτυξη του αθλήματος. Ευελπιστούμε, ότι η νέα δημοτική αρχή θα κατανείμει επιτέλους τις ώρες και τις διαδρομές της πισίνας με άκρως αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με την απόλυτη ισοπέδωση που γινόταν μέχρι σήμερα. Την καλούμε λοιπόν να σκύψει στο πρόβλημα υιοθετώντας την αξιοκρατία μέσω της βαθμολογίας των Συλλόγων από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), όπως γίνεται και στα υπόλοιπα αθλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ποδαρικό» στο 2024 με 17 μετάλλια στα 3α Νικητήρια

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η νέα χρονιά για την ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης της ΑΚΑΚ…

Η κολυμβητική οικογένεια της Α.Κ.Α.Κ. εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας εύχονται σε όλους…

Η ομάδα μεγαλώνει και δυναμώνει!

  Με δύο νέες μεταγραφές, και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου από…