Χρυσά μετάλλια μετά από 22 χρόνια για την Α.Κ.Α.Κ. & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Με δύο (2) χρυσά και τρία (3) αργυρά μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε από το Βόλο, η αγωνιστική ομάδα της ΑΚΑΚ και του ΑΣΚ Ολυμπιακός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών κλασικής κολύμβησης παμπαίδων-παγκορασίδων Α-Β που πραγματοποιήθηκε από 12-15 Ιουλίου 2018. Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι των 930 αθλητών και αθλητριών από 144 Σωματεία της Χώρας.

Μετά από 22 χρόνια έρχεται χρυσό μετάλλιο πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης στην πόλη μας από την Α.Κ.Α.Κ. & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή περίοδο, η συγκομιδή μας απ’ τους αντίστοιχους αγώνες (μόνο από τους αθλητές που άνηκαν στο σύλλογο) ήταν ένα (1) χάλκινο στα 50μ. ύπτιο με την Χριστιάνα Τσιαπέρα. Φέτος ο σύλλογος πανηγύρισε πέντε (5) μετάλλια, ανάμεσά τους δύο (2) χρυσά και τρία (3) αργυρά.

Οι προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου  είδαν με μεγάλη ευχαρίστηση όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριές τους να κάνουν ατομικά ρεκόρ, να βελτιώνουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να μοιράζουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Κρίνοντας τα αποτελέσματα, γίνεται αντιληπτό  ότι η ομάδα μας “φλέρταρε” με ακόμη περισσότερες επιτυχίες καθώς συμμετείχε σε άλλους τρεις τελικούς, που σημαίνει ότι τα μετάλλια χάθηκαν στις λεπτομέρειες.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των αγώνων ήταν αναμφισβήτητα, ο Μιχάλης Μπλούφας και η Ειρήνη Τσαπράζη με την κατάκτηση τριών (3)  και δύο (2) μεταλλίων αντίστοιχα.

Ο Μιχάλης Μπλούφας, στα αγόρια, θριάμβευσε στην κατηγορία παμπαίδων Β πραγματοποιώντας εμφατικές εμφανίσεις δίνοντας σε κάθε κατεύθυνση τα διαπιστευτήριά του για το μέλλον. Σε κάθε αγώνισμα που “έπεσε”, έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ.

 • Ο Μιχάλης κέρδισε την κούρσα των 100μ. πεταλούδα και το χρυσό μετάλλιο, την πρώτη μέρα των αγώνων, με χρόνο 1:03.80. Είχε περάσει προηγουμένως στον τελικό του αγωνίσματος με τον 6ο καλύτερο χρόνο.
 • Την δεύτερη μέρα των αγώνων στα 200μ. πεταλούδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 2:20.76. Στον τελικό του αγωνίσματος είχε περάσει με τον 4ο καλύτερο χρόνο.
 • Τρίτωσαν οι επιτυχίες του Μιχάλη Μπλούφα την τρίτη ημέρα των αγώνων με το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική στην κατηγορία παμπαίδων Β με χρόνο 2:24.75. Στον τελικό του αγωνίσματος είχε περάσει με τον 6ο καλύτερο χρόνο.
 •  

Συγκλονιστικές κούρσες πραγματοποίησε και η Ειρήνη Ταπράζη στην κατηγορία παγκορασίδων Α, κάνοντας δύο (2) ατομικά ρεκόρ στα 50μ. και 100μ. ύπτιο. Με τις επιδόσεις της “έπιασε” τα όρια συμμετοχής της στην προεθνική ομάδα.

 • Η Ειρήνη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 31.28. Στα προκριματικά είχε κάνει επίσης τον καλύτερο χρόνο.
 • Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε την τέταρτη μέρα των αγώνων, στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 1.07.30. Η Ειρήνη είχε περάσει στον τελικό με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο.
 • Την πρώτη μέρα των αγώνων τερμάτισε στην 10η θέση στα 200μ. ύπτιο με χρόνο 2.36.10.

Αν και προερχόταν από τραυματισμό που την ταλαιπωρούσε πριν τους αγώνες, η Χριστιάνα Τσιαπέρα πραγματοποίησε φοβερές εμφανίσεις στην κατηγορία παγκορασίδες Α συμμετέχοντας σε δύο τελικούς των 100μ. και των 200μ. ύπτιο, κατακτώντας:

 • Την πρώτη ημέρα των αγώνων τερμάτισε την 8η θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο με χρόνο 2:33.75. Στους πρωινούς προκριματικούς αγώνες πέρασε στον τελικό με τον 7ο καλύτερο χρόνο 2:32.57.
 • Την 8η θέση στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 1:10.58. Η Χριστιάνα είχε περάσει στον τελικό των 100μ. ύπτιο με τον 7ο καλύτερο χρόνο.
 • Την 11η θέση στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 33.15.

Πολύ μεγάλες εμφανίσεις, με ατομικά ρεκόρ, πραγματοποίησε και η Αγγελική Δεμικέλη, στην κατηγορία παγκορασίδων Β, κατακτώντας:

 • Την 8η θέση στα 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2:56.09.
  Η Αγγελική πέρασε στον τελικό των 200μ. πρόσθιο με τον 6ο καλύτερο χρόνο 2:52.65.
 • Την 10η θέση στα 50μ. με χρόνο 37.83.
 • 13η θέση στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1:22.58.

Πολύ καλή ήταν, στην πρώτη της εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η Δέσποινα-Ειρήνη Κρανά στην κατηγορία παγκορασίδων Β, κατακτώντας:

 • Την 46η θέση στα 50μ. πρόσθιο με χρόνο 43.62.
 • Την 48η θέση στα 200μ. πρόσθιο με χρόνο 3:17.05.
 • Την 55η θέση στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1:32.91 Β.

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αριάδνη Καλούτσα η οποία κατέλαβε την 54η θέση στα 50μ. πεταλούδα με χρόνο 35.30 στην κατηγορία παγκορασίδων Α.


Μια άκρως συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε στο βάθρο των απονομών στα 50μ. ύπτιο όταν κλήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) ο πρόεδρος της Α.Κ.Α.Κ. κ. Δημήτριος Γκούγκλιας να κάνει την απονομή στην χρυσή νικήτρια του αγωνίσματος και αθλήτρια του Συλλόγου Ειρήνη Τσαπράζη. ”Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και συγκίνηση για έναν πρόεδρο συλλόγου να κάνει απονομή μεταλλίου σε αθλητή του και μάλιστα χρυσό”, δήλωσε.

Με τις επιτυχίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών ο Σύλλογος ανήκει πλέον στην ελίτ της κολύμβησης πανελλαδικά. Η Α.Κ.Α.Κ. κατετάγη την 33η θέση μεταξύ 144 Συλλόγων της επικράτειας και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός στην 83η θέση. Στην περιοχή της Θεσσαλίας ο Σύλλογος κατετάγη στην 3η θέση.

Οι επιτυχίες είναι προϊόν της επιστημονικής και επαγγελματικής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, για να υπάρχει η αγωνιστική ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν τα ανάλογα τμήματα υποδομής ξεκινώντας από τη μικρή πισίνα μέχρι και την προαγωνιστική ομάδα που και φέτος μας έκανε υπερήφανους. Οι μοναδικοί αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται είναι οι γονείς των αθλητών μας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια διότι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, στηρίζουν τα παιδιά τους στο δύσβατο μονοπάτι του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού.

Το Δ.Σ. της Α.Κ.Α.Κ. και του ΑΣΚ Ολυμπιακός συγχαίρει όλα τα παιδιά για την υπέροχη προσπάθεια. Πρόβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Καρδίτσα μας, την κολύμβηση και τον Σύλλογο. Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε για αυτά.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης των επιτυχιών επωμίζονται και οι προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου, που με την επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση ανέδειξαν την κολύμβηση της πόλης μας. Τα συγχαρητήρια τους ανήκουν δικαιωματικά.

Μια άκρως επιτυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος της με ιδανικό τρόπο. Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή επάνοδο τον Σεπτέμβρη. Στη νέα σεζόν ο πήχης θα είναι υψηλότερος!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα ΑΚΑΚ 2022-2023
Η Τεχνική Κολύμβηση της Α.Κ.Α.Κ. γράφει ιστορία

Εξαιρετικές εμφανίσεις, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, έκαναν οι 12 αθλητές και αθλήτριες της Αθλητικής…

Η ομάδα ΠΟΛΟ της Α.Κ.Α.Κ. στη Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου 2022 η 1η φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης (ΠΟΛΟ) της Γ’…