Ανοιχτή επιστολή

Προς τους υποψηφίους βουλευτές, πολιτευτές και τοπική αυτοδιοίκηση του Ν. Καρδίτσας

ΘΕΜΑ: Κατασκευή Νέου Κολυμβητηρίου
Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Πάγιο αίτημα της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.), αλλά και του συνόλου των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης, αποτελούσε και αποτελεί η κατασκευή νέου ανοιχτού κολυμβητηρίου διαστάσεων 50 μέτρων, ολυμπιακών προδιαγραφών, 8-10 διαδρομών(50×20μ.), για να μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους αγώνες. Η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου κρίνεται πλέον αναγκαία για τους παρακάτω λόγους:
α) Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου της πόλης μας που ως γνωστό είναι διαστάσεων 25 μέτρων, 6 διαδρομών, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες άθλησης των πολιτών του Νομού Καρδίτσας. Το πρόβλημα διογκώνεται κυρίως κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης των παιδιών. Η δημοτική πισίνα είναι η μοναδική που υπάρχει στο Νομό Καρδίτσας.
β) Κολυμβητές και κολυμβήτριες των συλλόγων της Καρδίτσας, μέλη προεθνικών ομάδων που κατά καιρούς καταγίνονται με τον πρωταθλητισμό, εγκατέλειψαν απογοητευμένοι την πολυετή προσπάθειά τους, γιατί ήταν αναγκασμένοι καθημερινά, ενόψει αγώνων, να μεταβαίνουν στις γειτονικές πόλεις της Λάρισας και του Βόλου για να προετοιμαστούν σε πισίνα 50 μέτρων καλύπτοντας αποστάσεις 60 και 120 χιλιομέτρων (απλή μετάβαση) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Παρ’ όλη την προσπάθειά τους και πάλι δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν αθλητές που είχαν το προνόμιο καθημερινής χρήσης 50αρας πισίνας.
γ) Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που αθλούνται καθημερινά και είναι μέλη των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο κολυμβητήριο Καρδίτσας είναι πάρα πολύ μεγάλος και συνεχώς αυξάνεται. Η κολύμβηση είναι μια οικονομική διέξοδος για άθληση και ένεκα της οικονομικήςκρίσης όλο και περισσότεροι γονείς την επιλέγουν ως δραστηριότητα για τα παιδιά τους. Ως εκ τούτου, η εκγύμναση των αθλητών καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής.
δ) Το ανοιχτό κολυμβητήριο θα λειτουργεί κυρίως κατά τους μήνες Απρίλιο έως Οκτώβριο όταν, λόγω της ηλιοφάνειας, δεν απαιτούνται ιδιαίτερα λειτουργικά έξοδα για τη θέρμανση του νερού. Άρα, μιλάμε για ένα έργο ουσίας και όχι πολυδάπανο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κατασκευασθεί ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, αυτοδύναμο ενεργειακά, αφού έχουμε αυτή την δυνατότητα, για να αθλείται η νεολαία.
ε) Αθλήματα όπως η Τεχνική Κολύμβηση δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκμάθησης των συλλόγων λόγω της στενότητας του χώρου και των κίνδυνων που εγκυμονούν από τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού.
Πρόκειται για ένα έργο, που έχει στοιχεία μιας πλήρους παρέμβασης για το καλό της πόλης και του Νομού. Γίνεται, έτσι, εύκολα αντιληπτή η σημασία της λειτουργίας του για τον αθλητισμό,για τη μικροοικονομία της περιοχής, αλλά και για τον πολιτισμό του Δήμου Καρδίτσας. Είναι ένα σχέδιο που μπορεί να μετατρέψει το μέχρι τώρα πρόβλημά μας σε ένα μοχλό ανάπτυξης για την πόλη μας, προσφέροντας όχι απλά ένα ολοκαίνουργιο κολυμβητήριο, αλλά και πολλαπλά οφέλη στηνπόλη. Ζωντανό παράδειγμα, ήταν οι κολυμβητικοί αγώνες ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ 2014 που έδωσαν μια ανάσα στην τοπική οικονομία.
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματός μας. Θα ήταν ευχής άξιο να εντάξετε το νέο κολυμβητήριο στο πλαίσιο των αθλητικών έργων, που υλοποιούνται από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Γιατί, ως αθλητικοί σύλλογοι και ως πολίτες της δυτικής Θεσσαλίας, δεν θέλουμε να νιώθουμε φτωχοί συγγενείς έναντι των άλλων Θεσσαλικών πόλεων. Να είστε βέβαιοι, ότι η πρότασή μας γίνεται καθαρά για το συμφέρον του τόπου και μόνο, που στερείται τη θάλασσα, λόγω της γεωγραφικής του κατανομής. Η αγάπη και η θέληση πάρα πολλών παιδιών για εκγύμναση και εξοικείωσημε το υγρό στοιχείο είναι παραπάνω από εμφανής. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά παράλληλα μας γεμίζει υποχρεώσεις εξαιτίας των οποίων οφείλουμε όλοι οι φορείς μαζί, συντονισμένα και συντεταγμένα, να δράσουμε και να ανταποκριθούμε, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην κατασκευή ενός νέου κολυμβητηρίου στην περιοχή της Καρδίτσας.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.
Για το Δ.Σ.
-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Γκούγκλιας

Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας - Ανοιχτή επιστολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προκήρυξη κολυμβητικών αγώνων προαγωνιστικών κατηγοριών “ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ 2018”

 Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) διοργανώνει τους κολυμβητικούς αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών “ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ 2018” που…

Εντυπωσιακή η νέα ομάδα της ΑΚΑΚ & του ΑΣΚ Ολυμπιακός στους αγώνες κολύμβησης «Αντώνης Δρόσος»

Με 19 μετάλλια (6 χρυσά, 9 αργυρά και 4 χάλκινα) επέστρεψε η Προαγωνιστική ομάδα της…

Πανελλήνιο Ρεκόρ, μετάλλια και διακρίσεις στην τεχνική κολύμβηση

Εκπληκτική εμφάνιση με ένα Πανελλήνιο Ρεκόρ και 3 χρυσά μετάλλια πραγματοποίησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών…