Πανελλήνιο Ρεκόρ, μετάλλια και διακρίσεις στην τεχνική κολύμβηση

Εκπληκτική εμφάνιση με ένα Πανελλήνιο Ρεκόρ και 3 χρυσά μετάλλια πραγματοποίησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής κολύμβησης ο Μιχάλης Μπλούφας.
Ο αθλητής της ΑΚΑΚ & του ΑΣΚ Ολυμπιακός κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. διπλά πέδιλα στην κατηγορία παμπαίδων Β με χρόνο 56”.16, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Επιπρόσθετα,  κέρδισε τις κούρσες και τα αντίστοιχα χρυσά μετάλλια στα 50μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 25”.88 και στα 200μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 2’.07’’.50.

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία παίδων και το πριμ εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατέκτησε ο Σωτήρης Μπλούφας στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. διπλά πέδιλα των Δελφινιών Πτολεμαΐδας. Ο  εν λόγω αθλητής προπονείται καθημερινά με το σύλλογό μας αλλά αγωνίζεται με το σκουφάκι των Δελφινιών Πτολεμαΐδας. Εξίσου εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις του στα ατομικά αγωνίσματα: 7η  θέση στα 400μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 4’.04’’.91, 10η  θέση στα 50μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 23’’.29, 11η  θέση στα 100μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 51’’.10, 13η  θέση στα 200μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 1’.57’’.02.

Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για τους αδελφούς Μπλούφα. Έχουν το ταλέντο και τη θέληση να πρωταγωνιστήσουν στο χώρο της κλασικής και της τεχνικής κολύμβησης. Ο Σύλλογος από την πλευρά του έχει την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση διαμέσου ολόκληρης της προπονητικής ομάδας και ιδιαίτερα μέσου των προπονητριών της αγωνιστικής ομάδας, της κα. Νατάσας Θώδη και της κα. Ευγενίας Δρόσου (αμφότερες με ειδικότητα στην κολύμβηση), που εγγυούνται την επιτυχία. Τα διαπιστευτήρια άλλωστε τα έδωσαν φέτος σε όλα τα πρωταθλήματα που πήρε ο σύλλογος μέρος.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής κολύμβησης ήταν η τελευταία εσωτερική διοργάνωση για το 2017, στην Τεχνική κολύμβηση. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από 13 έως και 16 Ιουλίου στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαϊδαρίου και συμμετείχαν  συνολικά 458 αθλητές/τριες από 36 Σωματεία όλης της χώρας.

Ο Σύλλογος κατετάγη στην 23η θέση μεταξύ των 36 συλλόγων το οποίο δείχνει και την ραγδαία άνοδο του επιπέδου της κολύμβησης στην πόλη μας. Το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης είναι  νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Για την καλλιέργειά του απαιτούνται διακριτές διαδρομές, αποκλειστικά για τεχνική κολύμβησης, προς αποφυγή ατυχημάτων. Μέχρι σήμερα, παρά τις πανελλήνιες διακρίσεις δεν έχουν παραχωρηθεί στο σύλλογο διαδρομές. Ευελπιστούμε στη νέα χρονιά.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους αθλητές-αθλήτριες, προπονητική ομάδα, γονείς και τα Δ.Σ. των Συλλόγων της ΑΚΑΚ & του ΑΣΚ Ολυμπιακός, για τις συγκινήσεις που μας χάρισαν την χρονιά που ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.

Ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Καλό καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προκήρυξη κολυμβητικών αγώνων προαγωνιστικών κατηγοριών “ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ 2018”

 Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) διοργανώνει τους κολυμβητικούς αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών “ΓΑΛΑΓΑΛΕΙΑ 2018” που…

Εντυπωσιακή η νέα ομάδα της ΑΚΑΚ & του ΑΣΚ Ολυμπιακός στους αγώνες κολύμβησης «Αντώνης Δρόσος»

Με 19 μετάλλια (6 χρυσά, 9 αργυρά και 4 χάλκινα) επέστρεψε η Προαγωνιστική ομάδα της…

Μετά από 7 χρόνια ξανά στα μεγάλα σαλόνια της κολύμβησης

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (κατηγορία OPEN) που πραγματοποιήθηκε από 23-26…