Επιστολή της ΑΚΑΚ και ΑΣΚ Ολυμπιακός για την αστυνόμευση και ασφάλεια στο κολυμβητήριο

Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας - Επιστολή της ΑΚΑΚ και ΑΣΚ Ολυμπιακός για την αστυνόμευση και ασφάλεια στο κολυμβητήριο

ΠΡΟΣ:  Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας
ΚΟΙΝ:    κ. Δήμαρχο, Δ.Ο.Π.Α.Κ.

ΘΕΜΑ:    Αστυνόμευση και Ασφάλεια στο Κολυμβητήριο Κατά τη        Διάρκεια Ποδοσφαιρικών Αγώνων
Κατά τον αγώνα Β’ εθνικής κατηγορίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, μεταξύ της Αναγέννησης Καρδίτσας και της Ζακύνθου,  συνέβησαν τα παρακάτω γεγονότα που απαξιώνουν το άθλημα της κολύμβησης στην Καρδίτσα στο βωμό του ποδοσφαίρου:
α.  Η Τροχαία Καρδίτσας δεν επέτρεπε του γονείς των παιδιών να έχουν πρόσβαση στο κολυμβητήριο με αυτοκίνητο, (να περνάνε τα αυτοκίνητα μπροστά από το κολυμβητήριο) και τους ανάγκαζε να παρκάρουν μακριά από το χώρο αυτό και να μεταφέρουν τα παιδία τους πεζά, ηλικίας 3,5-7 χρονών με μπουρνούζια και παντόφλες για τα μαθήματα κολύμβησης. Αντίστοιχα, εκείνα που τελείωναν το μάθημα, μούσκεμα, έπρεπε να διανύσουν μεγάλη απόσταση μέχρι το αυτοκίνητο. Ήταν πολύ εύκολος ο έλεγχος και θα μπορούσε να επιτραπεί η είσοδος σε αυτοκίνητα με παιδάκια που φορούσαν κολυμβητική αμφίεση.

β.  Τα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου ήταν κλειδωμένα και η είσοδος για γονείς και λουόμενους γινόταν από το αθλητικό πάρκο μεταφέροντας μικρόβια στο χώρο της πισίνας, αυξάνοντας την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος από πτώση παιδιών και γονέων.

Η δυσαρέσκεια παιδιών και γονέων ήταν έκδηλη!!! Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που διεξάγεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να νεκρώνουν όλα τα άλλα αθλήματα. Οι γονείς καταβάλουν χρήματα για την εκμάθηση της κολύμβησης και οι σύλλογοι εισφορές στο ΔΟΠΑΚ για τη χρήση της πισίνας. Με αυτές τις πρακτικές απαξιώνουμε τους κολυμβητικούς συλλόγους, τους

προπονητές, τους αθλητές καθώς και τους συμπολίτες μας που θέλουν να έχουν ελευθερία στην πρόσβαση και στις υπηρεσίες που δικαιούνται να έχουν!!!

Είμαστε όλοι στο πλευρό όλων των Καρδιτσιώτικων ομάδων αλλά θα  πρέπει να γίνει σαφές και να ληφθούν μέτρα και όχι προχειρότητες, που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου ανεξάρτητα αν διεξάγεται ένας αγώνας ή όχι. Ο αγώνας μια ομάδας δεν ακυρώνει επ’ ουδενί την προσπάθεια των υπολοίπων!!!

Παρακαλούμε για τις κατεπείγουσες ενέργειές σας, και την άρση των οποιωνδήποτε ανισοτήτων το συντομότερο δυνατό.